Deze hotels van Accor hebben een Executive Lounge (en zo krijg je toegang)3 min leestijd

AccorHotels opent vele luxe hotels in 2020

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je aan een lounge denkt dan denk je vaak als eerste aan een lounge op het vliegveld. Echter zijn er ook hotels die een lounge aanbieden voor loyale (en goedbetalende) hotelgasten. Bij Accor zijn dat de zogenaamde Executive Lounges. Maar lang niet alle hotels van Accor hebben zo’n lounge. In dit artikel lees je waar je de Accor Executive Lounges kunt vinden en hoe je toegang krijgt.

Executive Lounge

De Executive Lounge is vooral bedoeld om loyale gasten extra in de watten te leggen. En natuurlijk gasten die bereid zijn om wat meer te betalen. De Lounge biedt doorgaans een rustige omgeving waar je voorzien wordt van drankjes en hapjes. Vaak is er ook een maaltijd service op gezette tijden. Je hoeft hiervoor niet extra te betalen, alhoewel er soms een toeslag is voor bijvoorbeeld cocktails, sterke dranken champagnes.

Regelmatig biedt een Executive Lounge ook ontbijt aan gasten die toegang hebben. Je hoeft dan niet apart nog voor het ontbijt te betalen. Het is ook niet ongebruikelijk om ‘s middags een sandwich aan te bieden en een middagsnack. Denk bijvoorbeeld aan (een vorm van) Afternoon tea. In de avond zijn er vaak hapjes en drankjes. De service en het exacte aanbod kan sterk uiteenlopen en is afhankelijk van het merk hotel waar je boekt.

SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje opent haar deuren in 2021 (Bron: Accor)
SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje (Bron: Accor)

Locaties in Europa

Als we de lijst van Executive Lounges in Europa bekijken dan valt meteen op dat het er niet heel veel zijn. In Europa zijn er maar tien landen met hotels van Accor met een lounge. En in veel landen gaat het om een handjevol hotels. Het is overigens mogelijk dat er nog meer hotels zijn met een lounge, maar die heet Accor (nog) niet opgenomen in de lijst. Fairmont hotels zijn nagenoeg altijd voorzien van een Executive Lounge op de Gold floor.

  • Tsjechië: Mercure Ostrava Center
  • Estland: Swissôtel Tallinn
  • Duitsland: Novotel luchthaven München.
  • Griekenland: Sofitel Athens Airport
  • Hongarije: Mercure Budapest City Center, Mercure Budapest Korona, Novotel Budapest Centrum en Sofitel Budapest Chain Bridge
  • Roemenië: Novotel Bucharest City Centre
  • Rusland: Swissôtel Krasnye Holmy Moscow en het Pullman Sochi Centre
  • Slowakije: Mercure Bratislava Centrum
  • Turkije: Swissôtel Ankara, Pullman Istanbul Airport, Swissôtel The Bosphorus Istanbul, Fairmont Quasar Istanbul, Swissôtel Izmir
  • Verenigd Koninkrijk: Novotel London Canary Wharf, Sofitel London Heathrow

Een complete lijst van hotels van Accor met een Executive Lounge is hier te vinden. Op deze pagina zijn ook de Lounges buiten Europa te raadplegen. Bijvoorbeeld de Club Millésime Lounge in het Sofitel Mumbai BKC.

Sofitel Mumbai BKC – Club Millésime Lounge

ALL Accor Live Limitless

Natuurlijk kun je betalen voor een mooie kamer met toegang tot de Executive Lounge. Maar nog beter is natuurlijk als je gratis toegang krijgt. Platinum en Diamond leden van ALL Accor Live Limitless krijgen namelijk gratis toegang. Natuurlijk moet je wel eerst flink wat nachten bij hotels van Accor verblijven voordat je toegang krijgt. Goed om te weten is dat de Gold Lounge in het luxe Fairmont is uitgesloten. Hier krijg je alleen toegang toe als je een kamer op de Gold floor boekt.

Platinum en Diamond deelnemers van ALL Accor krijgen toegang tot de Executive Lounge (Bron: Accor)
Platinum en Diamond deelnemers van ALL Accor krijgen toegang tot de Executive Lounge (Bron: Accor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *