Schiphol verwerkte in april 4,4 miljoen passagiers1 min leestijd

Schiphol staking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in april 4,4 miljoen passagiers. Dit is weer een flinke stijging vergeleken met een maand eerder toen de luchthaven nog 3,7 miljoen passagiers verwerkte.

4,4 miljoen passagiers in april

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 4,4 miljoen passagiers en dat is een stijging van maar liefst 463,7% in vergelijking met april 2021. In die maand verwerkte de luchthaven namelijk slechts 0,8 miljoen passagiers. Ook het aantal vluchtbeweging steeg deze maand met maar liefst 143,6% in vergelijking met 12 maanden geleden. Tenslotte is er ook in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 17,2%. Het aantal vervoerde ton vracht is ten opzicht van 2021 gedaald van 552.697 naar 485.920. We gaan met deze cijfers weer langzaam naar het niveau van 2019. Het zal weliswaar nog wel even duren voordat we voor het eerst boven dit niveau zitten.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Schiphol verwerkte in april 2022 4,4 miljoen passagiers. (bron: Schiphol)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Schiphol in april 4,4 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is een fantastische stijging vergeleken met 12 maanden geleden. Dit komt natuurlijk doordat er weer meer gereisd kan worden en ook de meivakantie speelt hierbij een grote rol. De cijfers zijn weliswaar nog niet op het niveau van 2019 maar we gaan wel langzaam weer die kant op. Gelukkig herstelt de luchtvaartsector zich weer op dit moment en daardoor kunnen we eigenlijk komende maanden alleen maar een verdere stijging verwachten (ten opzichte van vorig jaar).

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *