Zo verdien en besteed je Alaska miles bij Singapore Airlines5 min leestijd

Eerste Boeing 787-10 binnenkort geleverd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore Airlines is de nationale maatschappij van Singapore en onderhoudt al een aantal jaar een samenwerkingsverband met Alaska Airlines. Hierdoor is het dus al een tijdje mogelijk om Alaska miles te verdienen en te besteden op vluchten met Singapore Airlines. In het introductieartikel van deze reeks verwezen we ook al even naar deze maatschappij. In dit artikel gaan we dieper in op het verdienen en vooral besteden van Alaska MileagePlan miles op vluchten met Singapore Airlines.

Over Singapore Airlines

Zoals we hierboven al aangaven is Singapore Airlines de nationale en grootste maatschappij van Singapore. De maatschappij maakt echter geen deel uit van de oneworld alliantie waar Alaska sinds 31 maart 2021 wel deel van uitmaakt. Toch houdt Singapore Airlines wel nauwe banden aan Alaska Airlines. Daardoor kun je met Alaska MileagePlan miles awards boeken voor Singapore Airlines. In dit artikel gaan we ontdekken of dit een goede deal is.

singapore airlines first class
Singapore Airlines is geen lid van oneworld maar werkt wel samen met Alaska Airlines (bron: Singapore Airlines)

Singapore Airlines is wel lid van Star Alliance en vliegt vanuit de hub Singapore naar een groot aantal bestemmingen wereldwijd. Zo is de maatschappij op ook Schiphol te vinden. Voor velen onder ons is Singapore Airlines een populaire maatschappij voor vluchten naar Azië, Australië en Oceanië. Daarnaast vliegt de maatschappij ook op Noord-Amerika. Tussen Frankfurt en New York bestaat er zelfs een fifth freedom vlucht. Meer hierover later in dit artikel.

Miles verdienen

Je verdient op vrijwel alle tariefklassen van Singapore Airlines Alaska miles. Hoeveel miles je precies verdient kun je nalezen in onderstaande tabel. Hierbij dient wel gezegd te worden dat je vlucht wel een SQ-vluchtnummer moet hebben. Ook moet deze worden uitgevoerd door Singapore Airlines zelf en dus niet door aan andere maatschappij.

Singapore Airlines Alaska

Zoals je kunt zien verdien je op de laagste tariefklassen in economy niet veel miles. In de hogere tariefklassen in economy en premium economy verdien je uiteraard meer miles aangezien deze tickets ook meer kosten. Tenslotte krijg je in business- en first class zelfs nog een bonus uitgereikt. Raadpleeg voor verdere details ook even de website van Alaska.

Miles besteden

Als we het over miles besteden op Singapore Airlines hebben denken we al snel aan awards tussen Europa en Azië. Gelukkig laten de regels deze awards toe. Dit is bijvoorbeeld bij Japan Airlines niet het geval. Ook zijn Singapore Airlines awards gelukkig te boeken op de website van Alaska. Dit maakt het boekingsproces een stuk eenvoudiger. Hoeveel miles je precies nodig hebt kun je vinden op de website van Alaska. Laten we eerst eens kijken naar de awards tussen Europa en Azië. Hierbij moeten we wel een onderscheid maken tussen Noord- en Zuidoost-Azië. Een award ticket vanuit Europa naar Zuidoost-Azië kost 42.500 miles in economy. In business class is dit 110.000 miles en in first class 160.000.

Singapore Airlines A350 Business Class Review
Singapore Airlines A350 business class.

Deze prijzen vallen helaas hoog uit wat erg jammer is. Met Cathay Pacific zit je namelijk voor 42.500 Alaska miles al in Azië. Weliswaar wel tot alleen Hong Kong maar met een bijkomende vlucht naar Singapore ben je uiteindelijk nog goedkoper uit. Als je beslist met Singapore Airlines wilt vliegen ben je met Alaska miles echter nog wel duurder uit dan bij KrisFlyer, het frequent flyer programma van Singapore Airlines zelf. Voor een business class ticket ben je op dit moment daar namelijk 103.500 miles kwijt voor een saver business class award. Bij Alaska MileagePlan mag je ook nog een gratis stopover toevoegen. Hier heb je dus een one-way business class award voor vanuit Europa naar bijvoorbeeld Bali met een stopover in Singapore. Op de website van Alaska kun je zoeken naar beschikbaarheid. Als we zoeken voor vluchten vanuit Europa naar Bali komen we op het volgende uit:

award singapore airlines alaska

Als je op details klikt kun je zien dat Singapore Airlines de vlucht vanuit Amsterdam naar Singapore uitvoert met een Airbus A350. De vlucht vanuit Singapore naar Bali wordt uitgevoerd door een Boeing 787 Dreamliner. Beide toestellen bieden een prima business class product. De bijkomende belastingen blijken laag uit te vallen.

Intra-Azië awards

Als je wat minder miles te besteden hebt kun je deze best inzetten op de wat kortere vluchten. We komen dan al snel uit bij intra-Aziê awards. Binnen Azië vliegt Singapore Airlines namelijk op een aantal routes met wide-body toestellen waardoor je voor weinig miles toch een mooie business class ervaring hebt. Alaska MileagePlan maakt wel een onderscheid tussen Noord- en Zuidoost Azië. Zo ben je binnen Zuidoost Azië voor een business class award 25.000 miles kwijt. In first class is dit 35.000 miles. Als we gaan zoeke naar vluchten komen we bij het volgende resultaat uit:

Alaska Singapore Airlines award

Bovenstaand award is gevonden met weinig zoekwerk wat betekent dat er op dit moment veel beschikbaarheid is binnen Azië. Voor 25.000 miles en slechts $ 41 USD aan bijkomende belastingen vlieg je vanuit Bangkok met een Airbus A350 naar Singapore waar je bijna een dag hebt om de stad te bekijken. Vanuit Singapore vlieg je vervolgens met een Boeing 787 Dreamliner door naar Bali. Dit is een prima deal naar mijn mening. Op de website van Alaska MileagePlan kun je zo nog meer interessante intra-Azië awards vinden. 35.000 miles is een koopje om de Singapore Airlines first class suite te ervaren.

Eerste Boeing 787-10 binnenkort geleverd
Singapore Airlines Boeing 787-10 Dreamliner (bron: Singapore Airlines)

Je kunt dit verblijf in Singapore natuurlijk altijd verlengen door de gratis stopover in te bouwen. Dit kun je uiteraard ook doen met intercontinentale awards. Voor de rest kun je ook awards boeken vanuit Azië naar Australië en Oceanië. Wat voor de meesten onder ons interessanter is zijn de awards vanuit Europa naar Australië en Oceanië. Dit is mogelijk voor 67.500 miles in economy, 190.000 miles in business class en 250.000 miles in first class. Singapore Airlines vliegt ook vanuit Frankfurt naar New York. Maar helaas laten de regels het niet toe om tussen deze zones awards te boeken.

Conclusie

In dit artikel hebben we stilgestaan bij het verdienen en vooral besteden van Alaska miles op vluchten van Singapore Airlines. Alhoewel je redelijk wat miles neer moet tellen voor een vlucht vanuit Europa naar Azië kun je met het inbouwen van een stopover toch nog een mooi award in elkaar knutselen. Hierbij moet wel gezegd worden dat je voor flink wat minder miles met Cathay Pacific ook in Azië zit. Alaska miles besteden op vluchten van Singapore Airlines is naar mijn mening vooral interessant binnen Azië zelf. Voor slechts 25.000 miles kun je zo mooi wat toestellen van Singapore Airlines ervaren.

Uitgelichte afbeelding: Singapore Airlines

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *