Zo krijg je jaarlijks tot 40 extra XP bij Flying Blue

Air France A319

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aangezien het voor veel Nederlandse reizigers niet relevant is, zijn de verschillende kortingskaarten (Discount Passes of Cartes d’Abonnement) vrij onbekend. Met de aankoop van een dergelijke kaart krijg je korting op verschillende soorten vluchten. Er is een pas voor vluchten van Frankrijk naar binnenlandse bestemmingen, Europa en Noord-Afrika, een pas voor het Caribisch gebied, Guyana en Reunion en een combinatie pas met beide geografische zones. Per pas verschillen de exacte voorwaarden, maar over het algemeen krijg je een korting op het Flex tarief en een bepaald percentage korting voor Business Class/Premium Economy. Verder krijg je op in aanmerking komende vluchten SkyPriority, kosteloze flexibiliteit en (extra) bagage, ook als je Flying Blue Explorer bent. Het grote ‘nadeel’ is dat deze voordelen en kortingen alleen gelden voor vluchten met vertrek vanuit Frankrijk. Maar toch is er mogelijk nog een voordeeltje te halen.

XP en miles

Bij zowel aanschaf als verlenging van de kortingskaarten krijg je namelijk XP én miles. Bij de enkele zone discount passen krijg je 20 XP en 2500 miles. Bij de gecombineerde pas krijg je het dubbele in zowel miles als XP. Verleng je, dan krijg je weer de XP’s en zelfs het dubbele aantal miles. Bovendien krijg je met de pas standaard 2 XP extra op binnenlandse vluchten in Frankrijk. Als je lid bent van Bluebiz krijg je bovendien korting op de jaarbijdrage.

De jaarlijkse kosten zijn:

  • Frankrijk/Europa/Noord-Afrika pas: €419 en €319 voor Bluebiz leden
  • Cariben/Guyana/Reunion: €269 en €219 voor Bluebiz leden
  • Gecombineerde pas: €569 en €419 voor Bluebiz leden

Als je geen gebruik kan maken van de kortingen en voordelen omdat je geen vluchten vanuit Frankrijk boekt, dan kan het alsnog lonen om een kortingskaart aan te schaffen. Bijvoorbeeld als je XP te kort komt en niet op tijd genoeg vluchten kan maken en/of niet (meer) in aanmerking komt voor een Flying Blue American Express kaart die ook XP biedt. De Cariben pas die met 20 XP komt voor €219, er vanuit gaande dat je een Bluebiz account heb, is een aantrekkelijke optie als je daarmee voor elite status kan (her)kwalificeren.

Meer uitleg over de kortingskaarten is te vinden op de Air France website. Je kunt vervolgens online een kaart aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *