Zeven British Airways B747 toestellen krijgen een tweede leven1 min leestijd

Welke toestellen vliegen er rond met een OneWorld Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways is afgelopen juli per direct gestopt met de volledige Boeing 747-400 vloot. Deze toestellen zijn sindsdien dus niet meer de lucht in gegaan met passagiers. De luchtvaartmaatschappij had er 31 in dienst. Het was eigenlijk de bedoeling dat het laatste toestel in 2024 de vloot ging verlaten, maar dit is versneld gegaan vanwege de ontwikkelingen door het Coronavirus.

Rossiya neemt British Airways toestellen over

Het lijkt er op dat de Russische luchtvaartmaatschappij Rossiya zeven toestellen overneemt van British Airways. Rossiya is een dochtermaatschappij van Aeroflot, wat weer een KLM partner is. Rossiya heeft al diverse B747 toestellen in dienst, maar daar komen deze voormalige B747 toestellen bij:

  • G-BYGA
  • G-BYGB
  • G-BYGC
  • G-BYGD
  • G-BYGE
  • G-BYGF
  • G-BYGG

Met de toevoeging van deze toestellen komt de totale vloot van Rossiya op zestien B747-400 toestellen. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij ook tien B777-300 toestellen in dienst. Het is nog niet duidelijk of Rossiya ook iets aan de inrichting gaat veranderen, daar het vaak de kosten laag wil houden.

British Airways is niet de enige luchtvaartmaatschappij die versneld stopt met deze toestellen. Ook KLM heeft deze toestellen versneld uitgefaseerd, net zoals Virgin Atlantic. Ook Qantas is inmiddels gestopt en Lufthansa heeft een aantal toestellen geparkeerd op Twente Airport.

british airways

Afbeeldingen ©BritishAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *