Vanaf nu zes dagen gratis transitvisum Peking

Peking 144 uur transitvisum

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds 2013 is het mogelijk om een gratis transitvisum te krijgen voor een aantal steden in China. Voor maximaal 72 uur (3 dagen) mag je dan in de stad blijven om vervolgens verder te reizen naar je (buitenlandse) eindbestemming. Een ideale manier om Chinese steden te bezoeken, aangezien een regulier visum erg duur is en ruim €100 kost!
Sinds 2016 was het transitvisum voor de steden Shanghai, Hangzhou, en Nanjing al verlengd tot maximaal 144 uur (6 dagen). En zoals Steven het afgelopen zomer al aankondigde, is sinds dit nu ook uitgebreid met de steden Peking, Tianjin en Hebei.

Aanvraag transitvisum China
Aanvraag transitvisum China

Transitvisum

Let op, er zit een addertje onder het gras! Het gratis visum geldt alleen als transitvisum waarbij je vanuit een buitenlandse luchthaven naar een andere buitenlandse bestemming reist. In het geval dat je dan overstapt in bijvoorbeeld Peking kun je dit gratis transitvisum krijgen. Het geldt dus niet als je bijvoorbeeld maar zes dagen naar Peking als eindbestemming reist, of een overstap hebt naar een andere bestemming in China!

Trein en boot

Voor het eerst is het transitvisum nu ook geldig op (internationale) trein en bootverbindingen rond Peking. De plaatsen Tianjin en Hebei liggen rondom Peking en hebben diverse havens.

De loco-burgemeester Cheng Hong verwelkomde de eerste passagiers die van het 144-uur-durende transitvisum gebruik konden maken. Uit onderzoek was gebleken dat veel reizigers de 72 uur als maximum duur te kort vonden. Aangezien het voor de lokale economie erg interessant is deze reizigers te ontvangen, is besloten de maximale duur naar 144 uur uit te breiden.

“We open rail and land ports for the first time and allow passengers to visit more places (Tianjian and Hebei),” zei hij. “The policy is expected to boost Beijing’s economic and cultural exchanges with the world and is good to the city’s image.”

Zelf reisde ik vorig jaar op zo’n transitvisum naar Peking. In dit artikel een verslag met o.a. tips voor het openbaar vervoer!

Shanghai

Het was al eerder mogelijk om een transitvisum van 144 uur voor Shanghai te krijgen en omliggende gebieden. Afgelopen jaar reisde Roij naar Shanghai met een transivisum. In dit artikel bestemmingstips voor deze stad!

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *