Binnenkort tot 6 dagen in Peking visumvrij transiteren2 min leestijd

peking visumvrij

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws voor wie tijdens een trip richting Azië graag ook eens Peking wil bezoeken. Binnenkort wordt de periode waarin je in Peking visumvrij kan tranisteren opgetrokken van 3 naar 6 dagen.

De wijziging zou nog voor eind dit jaar van kracht worden.  Shanghai voerde enkele jaren geleden als eerste Chinese stad het visumvrij transiteren in. Korte tijd later volgden ook Peking en een rist andere Chinese steden. Het verblijf was toen beperkt tot 72 uur of 3 dagen.  In 2016 nam Shanghai alweer het voortouw in het verlengen van de periode tot 6 dagen.  En ook nu volgt Peking dat voorbeeld.

china transitvisum

Let wel, je moet in transit naar een derde bestemming zijn. Als je een ticket Europa-China-Europa voorlegt kom je niet in aanmerking.  Je moet dus een doorreis hebben naar bijvoorbeeld Japan of een ander land in de regio. Ook Hong Kong en Macau worden als doorreis aanvaard.

Naar de muur!

Deze maatregel is niet alleen handig voor zakenmensen die slechts kort in de stad moeten zijn voor vergaderingen of seminaries. Ook toeristen kunnen hier handig gebruik van maken. In eerste instantie kan je natuurlijk het centrum van Peking, met het zomerpaleis, plein van de hemelse vrede en andere trekpleisters bezoeken.

china transitvisum

Maar het visumvrij transiteren is geldig voor het ganse administratieve district Peking. Dit is een gebied dat qua oppervlakte zowat overeenkomt met België! In het noorden en noord-oosten valt ook een deel van de Chinese muur nog binnen de stadsgrenzen.  Ideaal dus voor een uitstapje.

Langer dan 6 dagen? Visum aanvragen!

Wanneer je toch langer in Peking of een andere locatie in China wil verblijven, zal je een visum nodig hebben.  Wanneer je dit zelf doet kost dit €110.  Je kan je ook de last besparen en gebruik maken van de diensten van een visumbureau.  Hiervoor betaal je een kleine fee en het visumbureau regelt alles voor je.

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *