Z Ocean Hotel Miami Beach

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zomer was ik ruim 3 weken in Florida. Al mijn verblijven heb ik geboekt bij Hyatt hotels, zoals die in Tampa (klik) en Bonita Springs (klik). Dit omdat ik in 2014 de Hyatt Diamond Challenge deed. We wilden ook in Miami Beach verblijven tijdens die reis, maar Hyatt had in 2014 nog geen hotels in Miami Beach, alleen een Grand Hyatt in ‘downtown’ Miami.

Daarom koos ik bij wijze van uitzondering in Miami Beach voor een verblijf in een relatief onbekend hotel: het Z Ocean Hotel Miami Beach. Dit is een Crown Plaza (en dus onderdeel van IHG), wel een klein hotel met slechts 78 kamers. Een aanrader, zo bleek achteraf.

Z Ocean Hotel Miami Beach
Z Ocean Hotel Miami Beach

Boeking

Vanwege promoties bij IHG in het najaar van 2013 en het voorjaar van 2014 had ik een slordige 250.000 punten in mijn account staan. Normaal kost een kamer in één van de betere hotels in Miami Beach al snel USD 400 plus tax per nacht. Omdat ik een nacht of 4 wilde blijven, zou mij dit normaal USD 1.600 kosten. Fikse prijzen, maar Miami Beach is nu eenmaal duur. Ik besloot daarom mijn IHG punten in te zetten voor rewards nachten.

Ik wilde eigenlijk een aantal nachten in het weekend boeken, maar rewards nights in het weekend zijn lastig te boeken in Miami Beach. Mijn schema was flexibel dus koos ik voor een aankomst op maandag waarbij er wel mogelijkheden waren om Rewards nachten te boeken. Ik had 2 opties bij IHG in Miami om mijn punten in te wisselen:

1 het Intercontinental Miami Downtown, nabij Bayside (niet te verwarren met het IC in Doral). Dit is géén locatie aan het strand en ligt meer in het zakendistrict. Het park waar ieder jaar eind maart het Miami Ultra Music Festival wordt gehouden is tegenover dit hotel gelegen. De kamers hier waren met circa USD 200 per nacht veel goedkoper, en ook met punten waren de kamers voordeliger (35.000 punten per nacht)

het Z Ocean Hotel Miami Beach, gelegen tussen Collins Avenue en South Beach en vlakbij Lincoln Road. Een betere ligging in Miami Beach is nauwelijks denkbaar.

Ik kwam per saldo naar Miami Beach voor het strand en daarom heb ik toch gekozen voor het Z Ocean hotel vanwege de locatie, ondanks de 45.000 punten per nacht (slik).

Locatie 

Zoals al aangegeven, Miami Beach is geen goedkope locatie om te overnachten. Maar als je als toerist een keer in Miami Beach wilt verblijven, dan natuurlijk graag goed. Wat betreft de ligging is dit een top hotel, ik was lopend vanuit het hotel binnen 1 minuut op South Beach. Beter kan natuurlijk niet, zelfs het nabij gelegen W-hotel kan hier niet aan tippen.

Omdat het Z Ocean geen groot hotel is laten waarschijnlijk veel mensen het hotel links liggen, maar dat is onterecht heb ik ondervonden. Parkeren in Miami Beach is duur, dus kom je met de auto reken dan wel op USD 36 per nacht aan parkeerkosten (ex. tax).

Check-in

Bij aankomst werd snel de bagage uit onze huurauto gehaald en de auto werd vervolgens meteen naar de ondergrondse parking gereden want er was weinig plek om de auto te laten staan. De piccolo nam ons mee naar de receptie. Daar kregen we een enigszins onpersoonlijke begroeting, wel werd ons een glas ijswater aangeboden. Ondanks dat we het Platinum lidmaatschap hebben bij IHG kregen wij een standaard kamer toegewezen. Naast een flesje wijn bij aankomst op de kamer en een persoonlijke brief van de General Manager dus geen extra’s, zoals een upgrade – we hebben er verder ook niet naar gevraagd.

Wij hadden gevraagd om een rustige kamer en kregen een kamer aan het einde van de gang met zicht op een gebouw achter het hotel en zijdelings zicht op de Collins Ave. De kamer aan de straatzijde was prima, zeker niet stil maar waarschijnlijk wel rustiger dan een kamer aan de andere kant welke uitkijkt op het zwembad. Zeker als mensen in de avonduren nog zwemmen dan heb je daar waarschijnlijk meer last van. Ben je op zoek naar volledige rust tijdens je verblijf dan kun je overigens beter niet naar dit hotel gaan.

Het hotel heeft twee ingangen, één aan de kant van Collins Ave., hier is de receptie en de parkeergarage, en de andere ingang is aan de kant van Ocean Drive, bij het het restaurant.

Faciliteiten

Het is geen groot hotel met 78 kamers. Het hotel is aangesloten bij IHG, maar nergens in het hotel merk je dat het een Crown Plaza is. Er is een klein zwembad aanwezig op de 1e verdieping met een apart jacuzzi. Als het hotel vol is kan het lastig zijn om een plaatsje te vinden bij het zwembad, want er staan niet heel veel stoelen en parasols.

Bij het zwembad is een kleine bar waar de handdoeken worden uitgegeven en waar je wat cocktails, broodjes of salades kan bestellen. Het zwembad is van buiten het hotel enkel bereikbaar met een kamersleutel. Verder is er bij de receptie een outdoor gym, en aan de kant van Oceans Drive een restaurant.

Ook kunnen gasten op het strand gratis gebruikmaken van bedjes en parasols op het strand. De service op het strand is goed, lekkere dikke kussens op de bedjes en veel grote handdoeken zijn aanwezig.

Kamer

De kamers zijn allemaal voorzien van een groot bed met een sofa en een kleine keuken met koelkast en magnetron (geen kook mogelijkheid). Door het toevoegen van extra’s zijn bepaalde kamers duurder dan de standaard kamers. Deze kamers hebben dan bijvoorbeeld uitzicht op het zwembad en de duurste kamers op de bovenste verdieping hebben een jacuzzi.

De standaardkamer is redelijk ruim met een grote badkamer die van twee kanten bereikbaar is. De massage douche was erg goed met een enorme waterdruk! Er was een groot bed aanwezig alsmede een sofa die als slaapbank kan dienen. De kamers hebben allemaal een uitgebreid soundsystem van Bose.

Het interieur is wat donker en niet helemaal up to date, maar alles was verder netjes en schoon en het bed sliep heerlijk. De airco werkte goed. De kamers waren niet volledig soundproof want geluiden vanaf de gang waren duidelijk hoorbaar. Het WIFI signaal was tijdens ons verblijf niet goed, maar toen wij hier iets over zeiden werd er direct actie ondernomen en is er een extra accesspoint geplaatst. Dat hielp enigszins.

Conclusie

Maar liefst 180.000 IHG punten hebben we gebruikt voor 4 nachten in dit hotel. Was het de moeite waard? Voor ons wel, want de locatie is gewoon perfect. Het is een klein hotel en de faciliteiten op het strand en bij het zwembad waren prima. Ik zou hier graag nog een keer terugkeren.

Wat is jouw favoriete hotel in Miami?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *