Intercontinental Muscat2 min leestijd

InterContinental Muscat

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat ik mijn jetlag wegsliep in Holiday Inn Seeb Muscat, vroeg opstond in het Golden Tulip Nizwa hotel, spendeerde ik een nacht in de woestijn, keerde terug naar de hoofdstad van Oman en checkte in, in het InterContinental Muscat.

Het Intercontinental was ooit een van de eerste grote hotels in Oman, een oude dame inmiddels. Wanneer je het hotel binnenkomt stap je een enorm atrium binnen. Open gallerijen zo ver je naar boven kunt kijken, panoramaliften die continu in beweging zijn. De enorme ruimte is ingedeed in knusse zitjes, waardoor de begane grond minder immens lijkt dan deze daadwerkelijk is.

De incheckprocedure verloopt vlotjes en al snel na aankomst kan ik mijn kamer betrekken. Een twinroom, met aangrenzend balkon, zonder een deur die open kan. Op de balustrade van het onbereikbare balkon, nestelen twee duiven, die het op een gegeven moment wel erg gezellig met elkaar hebben….. De kamer is redelijk standaard, zelfs een tikje oubollig, in mijn ogen. Alles is aanwezig, inclusief badjassen en een bidkleedje en Koran. Een schaaltje vers fruit op de kamer, vind ik een aardige geste.

InterContinental Muscat

InterContinental Muscat

De badkamer voldoet aan alle eisen die een gemiddelde hotelbezoeker hieraan stelt. Wat mijn inziens écht anno nu niet meer kan is een douchegordijn. Een onhandig ding, waar altijd wel een vies vlekje op te bespeuren is. Bovendien plakt het of aan je lijf tijdens het douchen of, indien je het over de badrand hangt, de badkamervloer nat en daarmee spekglad wordt. Bijkomend nadeel, een douchekop die aan de muur bevestigd is. Wel een goede straal, dat dan weer wel. De goodies (doucheschuim, shampoo e.d.) ruiken heerlijk. Een extra tool hier, de kurketrekker/flessenopener, niet echt heel praktisch, aangezien deze ook muurvast zit en zich een flink eind van de minibar verwijderd is.

InterContinental Muscat

InterContinental Muscat

InterContinental Muscat

Na een goede nachtrust, wacht er de volgende ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet op me. Een overdaad aan verse producten, lokale gerechten en internationale favorieten, je kunt het allemaal op je bordje laden. De tafels worden snel voorzien van koffie of thee en ook keurig bijgehouden. Een goede start van je dag, begint hier.

InterContinental Muscat

Conclusie

InterContinetal Muscat is een oude dame, die op sommige fronten zich wel wat aan mag passen aan de moderne tijd. Met haar gastvrijheid is echter niets mis.

Overzicht

Publicatie Datum

21 March 2015

Voordelen

Centrale ligging in Muscat

Goed en uitgebreid ontbijtbuffet

Nadelen

Het gebouw en daarmee een aantal faciliteiten zijn een tikje gedateerd

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Met een kamer in het InterContinental Muscat boek je voor jezelf een fijne uitvalsbasis in Muscat.

2 min leestijd">
3.6

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *