Wijziging bij Flying Blue spaarschema voor China Southern vluchten

KLM versterkt banden met China voor een betere samenwerking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind 2019 verliet China Southern Airlines het SkyTeam. In een eerder artikel zetten we uiteen dat er desondanks voor KLM passagiers en Flying Blue (Elite) leden bijna niks verandert. Zo behouden in aanmerking komende passagiers voordelen als priority diensten en loungetoegang. Ook blijft het mogelijk om miles en XP te sparen bij China Southern Airlines. Echter zit daar wel een kleine nuance in.

China Southern

Vluchten geboekt met een vlucht code van China Southern komen sinds dit jaar niet zonder meer in aanmerking voor miles en XP. De vlucht met CZ vluchtcode moet namelijk ook daadwerkelijk uitgevoerd worden door specifieke maatschappijen. Dat zijn China Southern, Air France of KLM. Voorheen mochten deze vluchten ook door andere SkyTeam-airlines uitgevoerd worden. Dat is nu niet meer het geval. Een vlucht uitgevoerd door Korean Air met een CZ-vluchtcode komt nu bijvoorbeeld dus niet meer in aanmerking.

Review: China Southern Economy Class – Boeing 787-8 Dreamliner | Dubai - Wuhan

 

Flying Blue

Voor vluchten geboekt met een AF of KL code geldt dat deze altijd miles en XP verdienen, ongeacht de maatschappij die de vlucht uitvoert. In dat gedeelte van het spaarschema verandert niets. Wil je meer weten over hoe Flying Blue werkt? Lees dan onze artikelen over dit frequent flyer programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *