Gratis visum voor Sri Lanka mogelijk verlengd tot 30 april2 min leestijd

Sri Lanka

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen jaar is er in Sri Lanka een tijdelijke maatregel ingevoerd waarbij toeristen uit 48 landen een gratis visum krijgen. Ook Nederland hoort, net als de andere EU-landen, tot deze landen. Normaal kost een toeristenvisum US$ 35. De maatregel zou per 31 januari eindigen, maar binnen de regering is een voorstel ingediend om de periode te verlengen tot 30 april 2020.

De Sri Lankaanse minister Prasanna Ranatunga van Toerisme bevestigt dat het voorstel op tafel ligt en hoopt dat het kabinet het voorstel binnen twee weken goedkeurt.

Beach fun at Negombo Beach - Sri Lanka
Beach fun at Negombo Beach – Sri Lanka

Het land heeft veel behoefte aan inkomsten die de toeristen het land inbrengen. Door de bomaanslagen vorig jaar april zakte het aantal toeristen tot een dieptepunt. Veel bedrijven in de toeristensector hadden het erg moeilijk. Men was dan ook blij dat de gratis visa voor toeristen werden afgegeven.

Volgens het Sri Lankaanse toeristenbureau waren er afgelopen jaar in de maanden januari t/m november 1,6 miljoen toeristen. Een jaar eerder, in 2018, waren dat er 2 miljoen in dezelfde periode. Dat lijkt mee te vallen, al is het nog altijd 20% minder.

Veiligheid

De maand januari is de maand van de vakantieplannen. De jaarlijkse vakantiebeurs is er en luchtvaartmaatschappijen komen met aanbiedingen. Sri Lanka kan een goede optie zijn. Zeker nu de toeristenaantallen nog iets lager zijn, kan het juist aantrekkelijk zijn om het land te ontdekken. Maar is het ook veilig?

Het officiële reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken heeft de gele categorie: “Let op: veiligheidsrisico’s”. Dat wil zeggen dat je er prima naar toe kunt reizen, maar wel alert moet blijven.

Reisadvies Sri Lanka
Reisadvies Sri Lanka

Je dient voor een bezoek aan Sri Lanka een e-visum aan te vragen voordat je op reis gaat. Dit kan via de officiële site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Sri Lanka: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Je kunt ook gebruik maken van een online visumbureau zoals e-visums die dit voor je regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *