Werkzaamheden station Schiphol Airport gaan weer van start2 min leestijd

NS en KLM Trein

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De komende maanden wordt er weer hard gewerkt op en aan de sporen rondom Schiphol. Deze werkzaamheden lopen door tot het voorjaar van 2024. Het spoor in de Schipholspoortunnel is oud en toe aan vernieuwing. Tot 2028 maakt ProRail de infrastructuur van de Schipholspoortunnel klaar voor de komende jaren.

Werkzaamheden aan station Schiphol Airport

In beide tunnelbuizen worden de sporen en dwarsliggers vernieuwd. De sporen langs de perrons worden verhoogd zodat het reizigers makkelijker de trein in kunnen stappen. Ook worden de hellingbanen op het station vervangen door vaste trappen. Hierdoor komt er meer ruimte vrij op het perron om de verwachte reizigersgroei op te vangen.

Van 2 tot 8 oktober en op 14 en 15 oktober zal een deel van de tunnelbuizen van station Schiphol Airport buiten gebruik zijn. Hierdoor kunnen er minder treinen van, naar en via Schiphol rijden. De treinen zullen drukker zijn en minder vaak vertrekken. Reis je in deze periode naar of via Schiphol, controleer dan voor vertrek de laatste status.

NS Amsterdam Schiphol Airport Schiphol Airport

De luchthaven blijft in deze periode wel bereikbaar. De verwachting is dat de reistijd tien tot dertig minuten langer duurt. Op 14 oktober zet NS ook bussen in richting Leiden. Na 15 oktober rijden de treinen weer volgens de geplande dienstregeling.

Eind november en begin december zijn er weer werkzaamheden op het station. Deze werkzaamheden zijn er ook aan het begin van het nieuwe jaar. In diverse periodes tot 2028 zijn er werkzaamheden op en aan het station. Zo komen er ook meer manieren om naar Schiphol Plaza te komen en er komt een verbinding naar het busstation.

De luchthaven is tegenwoordig ook bereikbaar met Arriva. Deze vervoerder heeft nu een verbinding met de luchthaven vanuit Groningen en Maastricht. De treinkaartjes voor deze treinen kun je kopen bij Arriva. Het is niet mogelijk om met een OV-chipkaart te reizen op deze route als je met Arriva reist.

Afbeeldingen ©NS/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *