Lufthansa A380 toestellen krijgen nieuwe business class2 min leestijd

miles & more dubbele miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa gaat nieuwe business class stoelen plaatsen op de Airbus A380 toestellen. Dat hebben verschillende media deze week bekendgemaakt. Eerder dit jaar werd al bekend dat de nieuwe business class van de Duitse maatschappij verder vertraagd is tot 2024.

Lufthansa A380’s krijgen nieuwe business class

Lufthansa is dit decennium de long-haul vloot aan het voorzien van nieuwe business class stoelen. Althans dat was het plan van 2017. Tot nu toe zijn er nog geen nieuwe business class stoelen te zien op de long-haul toestellen van Lufthansa. Tijdens de pandemie besloot Lufthansa alle Airbus A380 toestellen voorgoed aan de kant te zetten. Van alle 14 toestellen heeft de maatschappij er in totaal zes verkocht. Toen de vraag naar vliegtickets na de pandemie weer groter werd besloot Lufthansa om de Airbus A380 toestellen weer in te zetten. Sommige passagiers besloten zelfs routes met deze toestellen uit te kiezen vanwege het comfort.

Lufthansa Business Class
De A380 toestellen van Lufthansa krijgen een nieuwe business class.

Nu de vraag naar vliegtickets groot blijft heeft Lufthansa besloten om ook de Airbus A380 toestellen te voorzien van nieuwe business class stoelen. Het is alleen nog niet precies duidelijk wat voor business class stoelen de maatschappij op de Airbus A380 toestellen zal plaatsen. Lufthansa heeft zelf wel meerdere malen aangegeven de Allegris stoelen niet op de Airbus A380 te willen plaatsen. Dit zou te maken hebben met de vertraging van de levering. Over het algemeen is het natuurlijk wel een goed teken dat Lufthansa nieuwe stoelen op de A380 toestellen wil plaatsen. Dit betekent dat de maatschappij voorlopig nog geen afscheid wil nemen van deze toestellen. Op dit moment biedt Lufthansa een 2-2-2 configuratie op de Airbus A380 in business class. Aangezien dit niet erg geliefd is bij veel passagiers is het wel te hopen dat dit gewijzigd wordt naar een 1-2-1 configuratie.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *