Nieuwe business class Lufthansa verder vertraagd tot 20242 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa kondigde in 2017 een nieuwe business class aan. De komst van deze nieuwe business class is inmiddels vertraagd tot 2024. Vorig jaar werd al bekend dat Lufthansa ook andere cabines zal voorzien van een make-over.

Nieuwe business class Lufthansa vertraagd tot 2024

De nieuwe business class met de naam Allegris werd in al in 2017 aangekondigd. Zes jaar later is er nog geen enkel toestel voorzien van deze nieuwe stoelen. Nu kondigt de Duitse maatschappij aan dat de komst van de Allegris business class is uitgesteld tot volgend jaar. Dit maakte Lufthansa bekend tijdens het publiceren van de kwartaalcijfers. Het is de bedoeling dat Lufthansa alle Airbus A350’s en Boeing 787 Dreamliner toestellen zal voorzien van deze nieuwe business class. Het eerste toestel met deze nieuwe business class is een Boeing 787 en deze zou nu in het voorjaar van 2024 gereed zijn. Kort daarna volgen de eerste 5 Airbus A350 toestellen die een metamorfose ondergaan.

Lufthansa, Business Class
De nieuwe business class van Lufthansa laat nog even op zich wachten. (Foto: Lufthansa)

Alle toestellen zullen naast economy class en business class ook over een premium economy class beschikken. De Airbus A350 toestellen zullen daarnaast ook nog voorzien zijn van een first class cabine.

Ook problemen met first class

Er zijn momenteel echter wel problemen met het installeren van de first class op deze toestellen. Lufthansa denkt er nu aan om deze toestellen eerst te laten rondvliegen zonder first class aan boord. Hierdoor zal dit gedeelte van het toestel dus leeg zijn. Lufthansa geeft de schuld aan de leveranciers. Het is echter nu wel tijd dat Lufthansa met een nieuwe business class komt om te kunnen blijven concurreren met andere maatschappijen. De maatschappij vliegt op dit moment namelijk nog steeds rond met een 2-2-2 configuratie in business class waardoor niet alle passagiers in deze reisklasse toegang hebben tot het gangpad.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *