Welke Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen de corona crisis overleven?

Laatste ontwikkelingen op Schiphol Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Doordat veel luchtvaartmaatschappijen het tijdens deze Corona crisis moeilijk hebben, zou je je kunnen afvragen welke maatschappijen dit zullen overleven. Bepaalde maatschappijen staan er financieel goed voor, andere airlines wat minder. Daarom heeft CAPA (Center For Aviation) een rapport uitgebracht met een overzicht van maatschappijen die de meeste kans hebben om deze crisis te overleven.

Als de regering van bepaalde landen niet snel ingrijpt, kunnen bepaalde maatschappijen letterlijk hun laatste dagen tellen. Als maatschappijen hun toestellen aan de grond laten staan, wordt er natuurlijk niks verdiend. Eerder schreven we al over Brussels Airlines die tot 20 april alle toestellen aan de grond houdt.

Nieuwe Spaanse bestemming voor Brussels Airlines
Brussels Airlines houdt tot 20 april alle toestellen aan de grond.

Air France-KLM zou nog maar 81 dagen hebben als er niet snel wordt ingegrepen of bijgesprongen door de regeringen. IAG (waar British Airways en Iberia deel van uitmaken) zit in een betere positie en heeft nog 132 dagen. De Lufthansa Group heeft het erg zwaar, daar hebben ze nog maar 51 dagen om tot een oplossing te komen.

Norwegian heeft het zwaar

Norwegian zat al in een moeilijke positie en wordt ook nog eens extra zwaar getroffen door de Corona crisis. De maatschappij heeft al 85% van alle vluchten geschrapt. De maatschappij heeft van alle Europese maatschappijen de minste liquiditeit en de CAPA drukt dit uit in slechts 26 dagen om nog te overleven. Dit alles komt niet rechtstreeks door het Coronavirus. De maatschappij had het al een tijdje moeilijk. Dit heeft o.a. te maken met de Boeing 737 MAX toestellen en problemen bij een aantal Dreamliners van de maatschappij.

Goede deals met eindejaar sale Norwegian
Norwegian stond er al niet goed voor voordat de Corona crisis begon.

Ryanair en WizzAir staan er beter voor

Bij low cost maatschappijen Ryanair en WizzAir gaat het beter. Ryanair boekte in 2019 goede winsten en deze worden door de CAPA uitgedrukt in 170 dagen om te overleven. WizzAir deed het zelfs nog beter en komt met 176 op de eerste plaats. EasyJet krijgt nog 113 dagen.

Bron van info: Simple Flying

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *