Wat te doen als je Miles&More miles vervallen3 min leestijd

Boeing 777-9 in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In tegenstelling tot vele andere loyaliteitsprogramma’s heeft Miles&More geen flexibele regels ingevoerd als het op vervallen van miles aankomt tijdens de pandemie. Het programma verlengde al wel de geldigheid an elite status met 12 maanden.

Miles&More miles vervallen

Je status mag dus wel 12 maanden langer geldig zijn zonder daarvoor te hoeven vliegen, dit geldt echter niet voor de geldigheid van je award miles. Deze vervallen 36 maanden nadat je ze hebt ontvangen. In tegenstelling tot de meeste loyaliteitsprogramma’s heeft Miles&More geen flexibele regels voor het vervallen van miles tijdens de pandemie. Je miles zijn dus niet automatisch nog eens 12 maanden langer geldig. Dit is nu niet bepaald klantvriendelijk aangezien er op dit moment vele reisbeperkingen zijn. Hierdoor kun je je miles niet optimaal inzetten en devalueren ze dus ook nog eens.

Lufthansa’s nieuwe verlichtingsconcept aan boord van de A350-900 (Bron: Lufthansa)
Je miles optimaal inzetten tijdens de pandemie is erg lastig. (Bron: Lufthansa)

Mocht (een deel) van je miles binnenkort vervallen, dan is de beste optie natuurlijk om ze op een goede manier te besteden. Je zou dit kunnen doen tijdens de Mileage Bargains, maar ook een intercontinentaal business- of first class ticket is een waardevolle besteding. Denk hierbij vooraal aan landen zonder inreisbeperkingen waar Lufthansa naartoe vliegt, zoals de Verenigde Staten en Canada.

Miles besteden/verlengen

Mocht je nu helemaal geen interessante awards vinden of niet in de gelegenheid zijn om je miles goed te besteden, dan zijn er nog een aantal andere opties. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van Gift Cards die je bijvoorbeeld bij Amazon, John Lewis of M&S kunt besteden. Ook zou je ze kunnen doneren aan een goed doel of simpelweg tegen een 20% fee overmaken naar iemand anders.

Miles&More, Lufthansa, miles
Ook het overmaken van je miles naar iemand anders behoort tot de opties. (bron: Lufthansa)

Ook de Miles&More Shopping Portal behoort tot de opties. Dit is natuurlijk niet de beste manier maar dat is nog altijd beter dan ze te laten vervallen. Wil je de miles nu echt op je eigen account houden zonder ze nu te besteden, dan is de geldigheid verlengen via Laylogic misschien een interessante optie. Ook dit is nu bepaald niet goedkoop, maar het is wel een manier om de geldigheid te verlengen. Dit kost ongeveer 1 cent per mile.

Miles&More, lufthansa, award miles,
Ook het verlengen van je award miles via Laylogic is een optie. (bron: Lufthansa)

Conclusie

Het is erg jammer en nu niet bepaald klantvriendelijk dat Miles&More niet de geldigheid van award miles heeft verlengd tijdens de pandemie. Hierdoor komen alle award miles na 36 maanden te vervallen. Je bent dan aangewezen op een aantal opties. Je zou er voor kunnen kiezen om toch nog een vlucht te vinden waardoor je ze op een waardevolle manier besteed. Indien dit niet mogelijk is zou je voor de optie kunnen kiezen om ze tegen een mindere hoge waarde in te zetten in de Miles&More shopping portal of ze te doneren aan een goed doel. Ook het transfereren of het verlengen van miles via Laylogic behoort tot de opties.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *