Vueling deze zomer minder vaak naar Schiphol2 min leestijd

qatar airways vueling codeshare

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aantal vluchten dat Vueling vanuit Schiphol uit gaat voeren is voor de maand juli minder de gepland. Dat betekent dat de Spaanse airline het aanbod in Amsterdam verkleint. Het aantal bestemmingen blijft wel gehandhaafd, maar de frequenties gaan omlaag. Vooral het aantal vluchten naar Ibiza gaat flink omlaag, terwijl KLM die juist handhaaft.

Vueling op Schiphol

De Spaanse low cost carrier Vueling vliegt al langere tijd op Schiphol. Het aanbod is gericht op directe (vakantie) vluchten tussen Amsterdam en diverse steden in Spanje en Portugal, maar ook een aantal bestemmingen daarbuiten. Op het moment vliegt Vueling vanuit Schiphol naar Barcelona, Florence, Ibiza, Lissabon en Rome Fiumicino.

Vueling vliegt met een Airbus-only vloot. De hoofdmoot bestaat uit de Airbus A320(neo), maar er zijn ook enkele A319 en A321 vliegtuigen. De A320 is voorzien van 180-186 Economy stoelen, afhankelijk van het type toestel. De Airbus A321 beschikt over 220 Economy stoelen.

Airbus A321 van Vueling (Bron: Vueling)
Airbus A321 van Vueling (Bron: Vueling)

Minder vaak naar Schiphol

Uit een analyse van de website Aeroroutes.com blijkt dat Vueling dus minder vaak naar Amsterdam zal vliegen deze maand. De site vergeleek hiervoor de dienstregeling van 26 juni met die van 3 juli 2022. Daaruit blijkt dat er 21 vluchten komen te vervallen in zomermaand juli. Hieronder een overzicht van de aangepaste frequenties met vertrek uit Amsterdam Airport Schiphol (AMS):

  • Barcelona (BCN), van 186 naar 182 vluchten (-2%),
  • Florence (FLR), van 27 naar 26 vluchten (-4%),
  • Ibiza (IBZ), van 35 naar 25 vluchten (-29%),
  • Lissabon (LIS), van 31 naar 30 vluchten (-3%),
  • En tot slot Rome Fiumicino (FCO), van 45 naar 40 vluchten (-11%).

De grootste afname van vluchten zit duidelijk op de route Amsterdam-Ibiza. Daar komt bijna 30% van de vluchten te vervallen. Terwijl dat voor Amsterdam-Barcelona maar dan 2% is. KLM, Transavia en TUIfly vliegen overigens ook direct vanuit Amsterdam op Ibiza. En terwijl KLM heel wat Europese vluchten schrapte, blijft deze KLM-route wel gehandhaafd zoals initieel gepland. Dat betekent op weekdagen elke dag een vlucht en op zaterdag en zondag tot drie vluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *