EVA Air kondigt routes naar Milaan en München aan2 min leestijd

EVA Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air gaat vanaf dit jaar ook vliegen op Milaan en München. EVA Air vliegt op dit moment al op Amsterdam, Londen, Parijs en Wenen. Op deze laatste route vloog de maatschappij de afgelopen jaren voor met een Boeing 787-10 Dreamliner. De laatste tijd vloog EVA Air echter alleen met vracht naar Schiphol.

EVA Air naar Milaan en München

Nu heeft EVA Air aangekondigd om naast deze vier steden in Europa nog twee andere Europese steden aan haar netwerk toe te voegen. Vanaf 25 oktober 2022 zal EVA Air twee keer per week gaan vliegen tussen Taipei en Milaan. Deze route stond al eerder op de planning maar vanwege corona is dit meerdere malen uitgesteld. Naast de route naar Milaan zal EVA Air ook op München gaan vliegen. Vanaf 3 november 2022 vliegt de maatschappij namelijk vier keer per week op deze Duitse stad. De keuze voor München is eigenlijk vanzelfsprekend aangezien dit natuurlijk ook een hub is voor Lufthansa. Beide maatschappijen zitten namelijk in de Star Alliance.

EVA Air
EVA Air vliegt vanaf dit jaar ook op Milaan en München. (bron: EVA Air)

Beide bestemmingen zullen worden aangevlogen met een Boeing 777-300ER. EVA Air heeft op dit moment 32 van deze grote toestellen en deze vormen het grootste gedeelte van de long-haul vloot. Beide vluchten vertrekken vanuit Milaan en München rond 11:00 ’s ochtends om vervolgens de volgende ochtend aan te komen in Taipei. De terugvluchten vanuit Taipei vertrekken ’s avonds laat en komen vervolgens wederom de volgende ochtend aan in Milaan en München.

Over EVA Air

EVA Air is de tweede grooste luchtvaartmaatschappij van Taiwan en staat bekend als een 5-sterrenmaatschappij. EVA Air heeft een geweldig business class product dat je bijna kunt vergelijken met first class. Alle Boeing 777-300ER toestellen beschikken over een reserve herringbone business class configuratie. Vooral het eten en drinken bij deze maatschappij is van zeer goede kwaliteit. Zo wordt er in business class Veuve Clicquot champagne geserveerd.

EVA Air Veuve Clicquot champagne
EVA Air serveert Veuve Clicquot champagne in business class (bron: InsideFlyer – Goffe de Boer

Milaan en München zijn een mooie toevoeging van het netwerk in Europa en bieden ook voor de Nederlandse reiziger meer mogelijkheden om comfortabel naar Taiwan te vliegen vanwaar je uiteraard door kunt vliegen naar andere bestemmingen binnen Azië. EVA Air vliegt echter niet op Australië en Oceanië.

Uitgelichte afbeelding: EVA Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *