Voor deze landen geldt inmiddels weer code geel1 min leestijd

Reisadvies, landen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een aantal Europese landen hebben door het oplopende aantal besmettingen deze week weer code geel gekregen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verandert tegenwoordig regelmatig het reisadvies. Sinds kort kan een land binnen de EU eigenlijk alleen nog maar code groen of geel krijgen. In ruil daarvoor zijn alle nog niet volledig gevaccineerden vanaf 8 augustus verplicht om een negatief testresultaat te overleggen als zij terugkeren naar Nederland.

Voor deze landen geldt weer code geel

Door het oplopende aantal besmettingen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken deze week weer code geel afgegeven voor een aantal landen. Binnen de EU zijn dit Estland, Finland en Italië. Bij code geel krijgen reizigers het dringende advies om zich bij aankomst in Nederland te laten testen.

Bestemmingstips: Florence & Omgeving - Italië
Voor o.a. Italië geldt inmiddels weer code geel.

Reisadvies andere landen

Er is echter ook goed nieuws. Kroatië is inmiddels namelijk weer van code geel naar code groen gegaan. Daarnaast is ook Nederland vanaf zondag geen hoogrisicogebied meer voor Duitsland. Dat meldt het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het RIVM. Dit betekent dat er geen aanmeldplicht meer is om Duitsland in te reizen. Ook is er geen quarantaineplicht meer voor niet-gevaccineerden. Reizigers van 12 jaar en ouder moeten nog wel een test-, vaccinatie- of herstelbewijs laten zien om het land in te komen. Verder geldt voor de VS en Canada nog steeds code geel. Naar de Verenigde Staten zijn op dit ook alleen strikt noodzakelijke reizen mogelijk vanuit Europa. Verder blijven alle landen binnen Latijns-Amerika nog op oranje staan.

Uitgelichte afbeelding: Rijksoverheid (6 augustus 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *