Virgin Group lanceert nieuw Loyalty programma

Virgin Atlantic ziet af van A380

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Britse bedrijf Virgin van de bekende ondernemer Richard Branson heeft de afgelopen decennia een groot aantal uiteenlopende bedrijven opgezet. Waaronder zelfs een aantal vliegtuigmaatschappijen, zoals Virgin Atlantic, Virgin Australia en natuurlijk Virgin UK. Veel bedrijven die onder Virgin vallen hebben een eigen loyalty programma. Het bedrijf wil nu wereldwijd één programma lanceren voor alle klanten van Virgin. De basis daarvoor zal de Flying Club van Virgin Atlantic zijn. De vraag is natuurlijk, hoe profiteer je hiervan als frequent flyer?

Virgin Group

De Britse serial entrepreneur Sir Richard Branson startte een groot aantal bedrijven. Veel bedrijven zijn actief in de vervoers- en vrijetijdssector, denk bijvoorbeeld aan hotels, vakantiereizen en zelfs een cruiselijn. Maar hij begon ook een bank, winkelcentra en een aantal goede doelen. Daarnaast is Virgin natuurlijk bekend van de airlines zoals Virgin UK en Virgin Atlantic. Voorheen bestond ook Virgin America, maar deze airline werd in 2016 verkocht aan Alaska Air Group.

Flying Club

Het frequent flyer programma van Virgin Atlantic het Flying Club. Flying Club zal de basis gaan vormen voor het nieuwe programma van Virgin. Flying Club kent drie deelnemersniveaus: Red, Silver en Gold. Bij elke vlucht verdien je Tier Points en deze bepalen welk niveau je kunt bereiken. Voor Silver heb je 400 Tier Points nodig. Voor Gold 1.000 Tier Points. Bij elke vlucht kun je ook miles verdienen die je weer in kunt zetten voor het kopen van vluchten, upgrades en andere extra’s.

Afhankelijk van het deelnemersniveau krijg je natuurlijk verschillende voordelen. Het meest interessante is Gold. Je krijgt dan gratis extra bagage en toegang tot de lounges van Virgin. Ook verdien je 60% meer miles ten opzichte van Red.

De verschillende deelnemersniveaus binnen Virgin's Flying Club
De verschillende deelnemersniveaus binnen Virgin’s Flying Club (Bron: Virgin)

Virgin Red

De populaire mobiele app Virgin Red zal een belangrijke rol gaan spelen binnen het nieuwe programma. Via deze app krijg je toegang tot allerlei aanbiedingen en kortingen bij Virgin zelf, maar ook bij partnerbedrijven. Door gebruik te maken van de aanbiedingen kun je ook weer punten sparen.

De app Virgin Red zal een belangrijke rol gaan spelen binnen het nieuwe programma
De app Virgin Red zal een belangrijke rol gaan spelen binnen het nieuwe programma (Bron: Virgin RED)

Delta Air Lines

Interessant is de samenwerking die Virgin Atlantic heeft met het Amerikaanse Delta. Het wordt dan mogelijk makkelijker om voordelen van beide programma’s uit te wisselen. Virgin en Delta werken steeds meer samen op diverse onderwerpen.

Wat kun je ermee?

Als de programma’s van airlines en andere bedrijven binnen Virgin daadwerkelijk samengevoegd worden kun je sneller punten en miles kunnen sparen. Zo bereik je eerder een bepaalde status. Dat kan dus heel interessant zijn. Het is echter wel te verwachten dat als het gemakkelijker wordt om punten te sparen dat deze minder waard zullen worden. Heel concreet is Virgin verder nog niet met welke voordelen er dan precies zullen komen. Als je lid bent van één van de loyaliteitsprogramma’s van Virgin dan kan deze verandering dus wel eens goed uitpakken. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *