Virgin Atlantic Flying Club Status Match

Virgin Atlantic Airbus A330neo (Bron: Virgin Atlantic)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Virgin Atlantic Flying Club heeft onlangs een status match aangekondigd. Als je op dit moment status hebt bij de Executive Club van British Airways kun je een status match aanvragen. Status bij Flying Club kan interessant zijn, aangezien Virgin Atlantic vorig jaar een joint venture is aangegaan met Air France-KLM en Delta Air Lines.

Virgin Atlantic Status Match

Op dit moment kun je met een status bij de Executive Club van British Airways een status match aanvragen bij de Flying Club van Virgin Atlantic. Hierbij dien je echter wel een gekwalificeerde vlucht te maken.

  • Executive Club Bronze leden krijgen een jaar lang Flying Club Silver status na het maken van een vlucht in Premium of Upper Class
  • Executive Club Silver leden krijgen een jaar lang Flying Club Silver status na het maken van een vlucht in elke willekeurige klasse
  • En Executive Club Gold leden krijgen een jaar lang Flying Club Gold status, eveneens na het maken van een vlucht in elke willekeurige klasse

Het is hierbij goed en interessant om te weten dat ook een awardvlucht meetelt als kwalificeerde vlucht. Normaalgesproken tellen awardvluchten niet mee bij dit soort promoties, dus Flying Club is hierin uniek.

status match, virgin atlantic
Krijg status bij Virgin Atlantic door te matchen met je Executive Club status. (Bron: Virgin Atlantic)

Virgin Atlantic Flying Club Status Match Aanvragen

Om de status match bij Virgin Atlantic aan te vragen dien je een toekomstige boeking van je vlucht te laten zien. Als je nog geen boeking hebt gemaakt dan heb je nog tot 28 februari de tijd om dit te doen. Je kunt vervolgens je reservering hier uploaden. Hierbij dien je de volgende stappen te nemen:

  1. Maak een account aan bij Virgin Atlantic (als je nog geen account hebt)
  2. Vermeld je Flying Club nummer
  3. Upload een screenshot of foto van je Executive Club frequent flyer kaart
  4. Vermeld de boekingscode van je toekomstige vlucht met Virgin Atlantic

Als je status match eenmaal is goedgekeurd zal je Flying Club status binnen 30 dagen worden geüpgraded. Vervolgens is deze status 12 maanden geldig.

status match, virgin atlantic
Je status bij Virgin Atlantic is 12 maanden geldig. (Bron: Virgin Atlantic)

Conclusie

Virgin Atlantic Flying Club biedt een status match aan, maar enkel voor British Airways Executive Club leden. Door de huidige reisrestricties zijn je opties echter beperkt. De status match kan interessant zijn als je Executive Club status binnenkort verloopt. Bovendien kan een status bij Virgin interessant zijn voor de Nederlandse markt, omdat Virgin vorig jaar een joint venture is aangegaan met Air France-KLM. Om deze status te krijgen moet je echter wel een vlucht maken met Virgin Atlantic, maar dit mag ook een awardvlucht zijn die je met bijvoorbeeld Flying Blue miles kunt boeken.

Uitgelichte afbeelding: Virgin Atlantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *