Finnair introduceert enkele reis tickets

Finnair introduceert enkele reis tickets

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij de grotere en niet-lowcost maatschappijen is het nog vrijwel onmogelijk om betaalbare losse enkele reis tickets te boeken. Dit is wel mogelijk bij maatschappijen als Ryanair, easyJet of Wizz Air. Toch is er een verschuiving aan het plaatsvinden bij verschillende maatschappijen. Zo maakte Finnair bekend dat ook zij voortaan enkele reis tickets aanbieden. Eerder koos Finnair ook al voordelige Business Classtickets aan te bieden zonder bagage.

Duur

De introductie van goedkope enkele reis tickets is bij de meeste grote, niet-lowcost maatschappijen, nog uitgebleven. Dit heeft verschillende redenen, maar voor de reiziger maakt het niet uit. Die wil graag goedkoop, comfortabel en snel op de plaats van bestemming komen.

Boek je een enkele reis ticket bij bijvoorbeeld KLM, Air France of Lufthansa, dan betaal je aanzienlijk meer voor je ticket dan wanneer je een retour reis boekt. Tevens zijn er allerlei andere voorwaarden voor de enkele reis tickets. Tot voor kort was ook een enkele reis ticket bij Finnair (relatief) duurder ten opzichte van een retourticket. Maar daar komt verandering in, aldus Finnair Chief Commercial Officer (CCO) Ole Orvér.

Introductie enkele reis tickets

Orvér geeft aan dat Finnair nu wel de stap maakt naar het aanbieden van enkele reis tickets. Het betreft voor nu alleen nog de tickets binnen Europa en Finland. De CCO geeft aan dat Finnair op deze wijze de reizigers meer mogelijkheden en flexibiliteit biedt. Tevens komt er zo een einde aan de ingewikkelde regels omtrent retourtickets en wordt het kopen van tickets transparanter. Uiteraard blijft het mogelijk een retourticket bij Finnair te boeken, maar vanaf heden is het dus ook mogelijk om enkele reis tickets te boeken binnen Europa of Finland. Hier zijn dan geen extra kosten aan verbonden, evenals ingewikkelde kleine lettertjes.

Finnair introduceert enkele reis tickets
Cabine in A320 van Finnair

Beschikbaar

Vanaf 12 januari 2021 is het mogelijk om via de website van Finnair.com of de Finnair app enkele reis tickets aan te kopen. Voor Europese of binnenlandse vluchten in Finland is het nu dus mogelijk deze enkele reis tickets te boeken. Als voorbeeld boek je een ticket Amsterdam-Helsinki. De voordeligste optie is voor €86,- naar Helsinki en voor €64,- terug naar Amsterdam te vliegen. Totaal kost je dit dus €150,-. Echter, boek je de reizen los, dan kost de heenreis dus ook maar €86,- en/of de terugreis €64,-.

Deze diashow vereist JavaScript.

Met de introductie van deze enkele reis tickets probeert Finnair natuurlijk ook de concurrentie aan te gaan met de lowcost maatschappijen. Hoe dan ook kan dit alleen maar positief zijn voor de reizigers. Het zou mooi zijn als andere maatschappijen het voorbeeld volgen van Finnair.

Bron & beeldmateriaal: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *