VIP Centrum Schiphol3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op 8 september was de redactie van ikvliegveel.com op uitnodiging van Garuda Indonesia aanwezig bij de 1e vlucht van Amsterdam naar Londen Gatwick. Onderdeel van het programma was een bezoek aan het VIP Centrum op Schiphol, aangezien Garuda Indonesia haar passagiers in First Class de mogelijkheid biedt om deze VIP lounge te gebruiken.

De VIP lounge is normaal gesproken niet beschikbaar voor reguliere passagiers, maar onderdeel van een VIP service welke wordt aangeboden aan individuele reizigers die behoefte hebben aan privacy voorafgaand aan de reis vanaf of bij aankomst op Schiphol. Het gebruik hiervan staat los van een eventuele status bij een airline. Het VIP centrum bestaat sinds 2008 en is ingericht door o.a. Marcel Wanders en Piet-Hein Eek.

Vip centrum Schiphol

Ontvangst

Als een gast gebruik maakt van de VIP service wordt deze anderhalf uur voor vertrek verwacht bij het VIP centrum, die nabij vertrekhal 3 te vinden is. De route naar het VIP centrum is hier te vinden. Parkeren kan bij het VIP centrum waarbij er twee opties zijn, zelf parkeren in de Schiphol Excellence Parking tegenover de ingang van het VIP centrum of gebruik maken van Schiphol Valet Parking. De kosten van beide diensten zijn overigens niet inbegrepen bij de VIP service.

VIP parking

Bij aankomst bij het VIP centrum worden bagage en reisdocumenten door een gastvrouw aangenomen waarna de passagier onder begeleiding naar één van de VIP kamers wordt gebracht. Hier kan de passagier onder het genot van een hapje en een drankje in alle rust wachten tot kort voor vertrek van de vlucht. Vlak voor vertrek wordt de gast door een persoonlijke begeleider naar de aparte veiligheidscontrole gebracht, na welke de passagier vervolgens per limousine naar het vliegtuig wordt gebracht en komt dan via de trap verbonden aan de brug direct het vliegtuig binnen.

VIP room en audi

Indien een passagier reist op een vlucht die aankomt op Schiphol, dan wordt hij/zij bij de gate opgewacht en reist per limousine naar het VIP centrum. Eventuele ruimbagage wordt voor de passagier van boord gehaald. Ook hier is men snel door de paspoortcontrole heen. Via de VIP Lounge kan men vervolgens de reis vervolgen. Bij zowel aankomende- als vertrekkende passagiers kan er ook een extra ruimte gehuurd worden in het VIP centrum voor meetings.

VIP centrum Schiphol

Kosten

De VIP Service van Schiphol is niet voor iedereen weggelegd, want er zijn wel kosten aan verbonden. Deze zijn voor de 1e passagier €270 en voor iedere volgende passagier in dezelfde boeking € 100. Deze tarieven gelden voor aankomst- of vertrek vanaf Schiphol via het VIP centrum. Voor passagiers die via Schiphol reizen (en er dus op een vlucht binnenkomen en weer uitvliegen) bedragen de kosten voor de 1e passagier €400 en iedere volgende passagier €150. Het laat zich raden wat de doelgroep is van het VIP centrum.

First Class passagiers van Garuda Indonesia

Garuda Indonesia biedt als één van weinige airlines een First Class aan op een route naar Amsterdam. Een van de unieke aspecten hiervan is dat de passagiers gebruik kunnen maken van de VIP Service van Schiphol. Als toevoeging op de ‘algemene service’ heeft Garuda Indonesia ook nog een limousine service aan het First Class product toegevoegd. Dit houdt in dat de First Class passagier per limousine naar Schiphol (bij de outbound reis) of naar huis (bij een return reis), ook bij aankomst in Indonesië wordt men per limousine naar de eindbestemming gebracht. Garuda biedt hiermee een First Class product aan wat op Schiphol nog door maar weinig (geen?) andere airlines wordt aangeboden. De VIP Service voor First Class is overigens wel alleen voor long-haul passagiers, als er alleen de route AMS-LGW in First wordt gereist, dan wordt de KLM Crown Lounge aangeboden.

Overigens is het perscentrum van Schiphol gevestigd in de locatie van het VIP centrum.

VIP centrum Schiphol

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *