Garuda Indonesia komt nog niet vaker naar Amsterdam2 min leestijd

Boeing 777-300ER van Garuda Indonesia (Bron: Garuda Indonesia / Facebook)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze zomer vliegt Garuda Indonesia wekelijks van Jakarta naar Amsterdam, ondanks de problemen op Schiphol. Alhoewel er plannen zijn om vaker naar Amsterdam te gaan vliegen blijkt uit de komende winterdienstregeling dat dit voorlopig niet het geval is. De Indonesische maatschappij handhaaft een enkele wekelijkse verbinding tot en met ten minste de komende herfst. Mogelijk gaat de frequentie daarna wel omhoog.

Garuda nog niet vaker naar Amsterdam

Op het moment vliegt Garuda dus maar eenmaal per week van Jakarta naar Amsterdam en vice versa. Er waren plannen om de frequentie op te voeren. Dit blijkt ook uit de dienstregeling die vanaf 30 oktober 2022 zelfs zes vluchten per week aangeeft volgens de website Aeroroutes. Zes keer per week lijkt echter wat overdreven, maar geeft wel aan dat Garuda mogelijk een hogere frequentie overweegt. Momenteel staat echter slechts een van die zes wekelijkse verbindingen open voor reservering.

De gelande vlucht GA89 vertrekt elke zaterdag om 11.05 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 6.55 uur (lokale tijd) aan in Jakarta (CGK). De GA88 vertrekt elke donderdag om 11.05 uur (lokale tijd) vanuit Jakarta en komt om 6.55 uur in Nederland aan.

Garuda Indonesia Domestic Business Class Lounge Jakarta

Garuda Indonesia en KLM

De Indonesische nationale carrier Garuda Indonesia vliegt al langere tijd van de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta (CGK) naar Amsterdam Airport Schiphol (AMS). De wekelijkse vlucht die de maatschappij uitvoert wordt aangevuld met een vlucht van KLM. De airline maakt echter wel een korte tussenstop in Singapore (SIN). Het is met KLM ook mogelijk om via Kuala Lumpur naar Jakarta te vliegen.

Garuda vliegt met een Boeing 777-300ER. Van de zes actieve Garuda toestellen van dit type zijn er drie voorzien van 26 Business Class stoelen en 367 plaatsen in Economy Class. De drie resterende 777s beschikken over acht First Class, 38 Business Class en 268 Economy stoelen. KLM vliegt ook met een Boeing 777-300. Dit toestel beschikt over 34 Business Class, 40 Economy Comfort en 334 Economy stoelen. Later zal hier ook de Premium Comfort cabine beschikbaar komen.

Omslagfoto: Garuda Indonesia, Foto in artikel: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *