Garuda Indonesia behoudt deze zomer alle verbindingen met Schiphol3 min leestijd

Toestel van Garuda Indonesia (Bron: Unsplash / Fasyah Halim)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Waar sommige airlines vluchten moeten schrappen op Schiphol maakt Garuda Indonesia juist bekend de volledige dienstregeling deze zomer te kunnen vliegen. Goed nieuws dus voor reizigers die vanuit Amsterdam graag direct op Indonesië vliegen.

Garuda Indonesia op Schiphol

Garuda heeft een lange geschiedenis op Schiphol, zij het met een tussenpauze toen geen enkele Indonesische maatschappij in de EU werd toegelaten. Na een ‘pauze’ van vijf jaar was Garuda Indonesië in 2010 weer welkom in Amsterdam. Sindsdien is het aantal vluchten en bestemmingen steeds uitgebreid.

Tijdens de pandemie ging het aantal verbindingen echter weer flink omlaag. Een tijdje werd er zelfs helemaal niet gevlogen door de strenge toegangsvereisten in zowel Europa als Indonesië. Sinds een aantal maanden is gelukkig weer meer mogelijk en heeft Garuda de vluchten weer kunnen hervatten. Terug op het oude niveau van 2019 zit de SkyTeam partner echter zeker nog niet.

Het is wel goed nieuws dat Garuda haar dienstregeling kan behouden en geen vluchten hoeft te annuleren. De nationale airline van Indonesië maakte dit deze week bekend in een persbericht. Eventuele wijzigingen die zijn gemaakt hebben in ieder geval geen impact op de huidige boekingen. Garuda verwacht voor augustus ook geen annuleringen te hoeven doen. De bezettingsgraad op de route Amsterdam – Jakarta is op het moment overigens hoog. Voor sommige vluchten is er enkel nog een Business Class stoel beschikbaar.

We zijn verheugd te kunnen meedelen dat Garuda Indonesia erin is geslaagd om zich voor de maand juli aan de door de slotcoördinator opgelegde passagierslimieten te houden zonder al eerder geboekte passagiers te hoeven te annuleren. – Garuda Indonesia 

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?
Garuda Indonesia Toestel – PK-GMH en PK-GII (Bron: Garuda Indonesia)

Amsterdam – Jakarta

Garuda vliegt op het moment vanuit Amsterdam (AMS) direct op Jakarta (CGK). Vanuit daar zijn doorverbindingen mogelijk naar binnenlandse bestemmingen. Vlucht GA89 vertrek elke zaterdag vanuit Amsterdam om 12.05 uur en komt de volgende dag om 6.55 uur (lokale tijd) aan op de Internationale luchthaven Soekarno-Hatta (CGK) vlakbij Jakarta. De terugvlucht GA88 is op donderdag. Garuda zet hiervoor een Boeing 777-300 in. De meeste 777s van de maatschappij zijn ingericht met 26 Business Class stoelen en 376 Economy stoelen. Er zijn echter ook drie Boeing 777 vliegtuigen die ook over First Class beschikken. Deze toestellen vliegen af en toe ook naar Schiphol.

KLM vliegt ook naar Jakarta, maar maakt wel een tussenstop in Singapore (SIN). Deze vlucht wordt elke dinsdag uitgevoerd met een Boeing 777-300. Dit toestel beschikt over 34 Business Class, 40 Economy Comfort en 334 Economy stoelen. Later zal hier ook de Premium Comfort cabine beschikbaar komen.

Reisrestricties Indonesië 

Indonesië heeft de meeste strenge reisrestricties inmiddels afgeschaft. Het is echter nog wel verplicht om een Digital Coronacertificaat (DCC) te laten zien. Indonesië accepteert het Europese DCC ook. Een negatieve uitslag van een PCR test is niet meer nodig en er is ook geen sprake meer van quarantaineverplichting. Voor niet-gevaccineerde reizigers is het land binnenreizen niet mogelijk, tenzij zich bij aankomst laten vaccineren en een PCR-test ondergaan. Meer informatie lees je op de website van Nederland Wereldwijd. Check voor het boeken en vlak vertrek altijd de laatste maatregelen bij je airline en de autoriteiten.

Omslagfoto: Unsplash / Fasyah Halim 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *