Vervaldatum Flying Blue miles voortaan 2 jaar

Nieuw statusniveau Flying Blue Ultimate

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft de vervalperiode van gespaarde miles afgelopen week verlengd. Voortaan verlopen gespaarde Flying Blue miles na 24 maanden zonder activiteit. Eerst was dat nog 20 maanden. Dit zal voor de frequente reiziger geen issue zijn, maar voor passagiers die maar af en toe een vlucht met KLM of partners maken is het een genereuze wijziging. Flying Blue is immers een frequent flyer programma.

Flying Blue Ivory
Dit zal vooral voor Flying Blue Ivory leden van belang zijn

Kwalificerende activiteit

Niet alle punten die worden bijgeschreven op je account kwalificeren als activiteit die je miles verlengen. Je moet Level miles sparen. Dit kan alleen door vluchten met KLM, Air France, Flying Blue airlines of Skyteam partners te maken met een kwalificerend tarief. Boek je een vlucht met een niet-Skyteam codeshare partner – bijvoorbeeld Etihad – dan krijg je alleen Award miles. Deze verlengen je miles niet. Kortom, elke vlucht die je maakt waarbij je level miles bijgeschreven krijgt, verlengt de geldigheid van je miles met 24 maanden.

Houders van een Gold of Platinum Flying Blue American Express sparen op uitgaven met de kaart ook Level miles en verlengen zo elke keer hun miles met 2 jaar. Ook houders van een  Silver creditcard kunnen met elke aankoop hun vervaldatum verlengen zonder dat ze level miles sparen. Bij aanmelding voor een Entry card wordt éénmalig de geldigheid met 2 jaar verlengd. Dit is een voordeel van de co-branded AMEX.

In het miles overzicht op de website van KLM staat de vervaldatum van je Flying Blue miles precies vermeld.

Reacties

  • The Flying Dutchboy zegt

   Ik heb het nog eens nagezocht en de waarheid ligt ergens in het midden. Bij aanmelding voor een Entry card wordt éénmalig de geldigheidsduur met twee jaar verlengd. Vanaf de Silver kaart en hoger telt elke aankoop als actiiveit voor verlenging. Ik heb het artikel aangepast; bedankt voor je correctie!

 1. Peter van der Woude zegt

  De opmerking dat je met een FB Amex kaart ook level miles spaart en zo je miles kan verlengen klopt niet. Met deze kaart spaar je alleen level miles als je een klm of airfrance ticket koopt met de kaart en niet op alle andere uitgaven. Vliegen op dit ticket verlengt je miles reeds, dus de credit card voegt in dat opzicht niets toe.

 2. MKVDZ zegt

  Volgens mij kunnen miles van voor 2016 zeker wel opeens vervallen, maar dit wordt op de site en ook via de servicedesk niet goed uitgelegd. Ik ben binnen enkele weken opeens ruim 50000 miles kwijt die ik gespaard moet hebben in de jaren 2008 t/m 2014. Begin februari nog inclusief deze 50000 en nu opeens kwijt !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *