Veranderingen Partner Awards Executive Club

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways gaat veranderingen aanbrengen in de Executive Club. De airline laat namelijk in een e-mail weten dat de prijs van een aantal partner awards gaat veranderen. We weten nog niet precies wat deze veranderingen inhouden. Wel is bekend dat de wijzigingen ingaan vanaf 30 mei.

Huidige situatie

Nu is het zo dat het aantal benodigde Avios afhangt van de afstand die je vliegt. Daardoor heb je voor een korte vlucht relatief erg weinig Avios nodig, maar voor een long-haul vlucht is het programma minder aantrekkelijk. Lees hierover meer in dit artikel. Een vlucht met Japan Airlines in business class van Tokyo naar Manila kost bijvoorbeeld maar 20.000 Avios, omdat de afstand van 1.893 net onder de 2.000 miles ligt.

Benodigde Avios voor een enkele reis op basis van afstand (in mijlen)
Benodigde Avios voor een enkele reis op basis van afstand (in mijlen)

Veranderingen

Wat er precies gaat veranderen is nog onbekend, maar er gaan geruchten rond dat er wordt overgestapt op een dynamische award chart wat inhoudt dat het aantal benodigde Avios afhangt van de route, airline en eventueel tijdstip van vliegen. Bij de volgende partners vinden de wijzigingen plaats: Alaska Airlines, Air Italy, American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, LATAM, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, S7, Sri Lankan en Royal Jordanian Airlines.

Japan airlines, business class, boeing 767, review
Voor een vlucht met Japan Airlines zul je binnenkort wellicht meer avios moeten inleveren.

Voor deze partners zal het aantal Avios voor een awardvlucht dus veranderen. Voor de duidelijkheid, het gaat hier dus alleen om award tickets geboekt op of na 30 mei. Voor British Airways zelf, Iberia, Vueling en Aer Lingus blijft het aantal benodigde Avios voor een awardvlucht ongewijzigd.

Aer Lingus Business Class A321LR
Voor awardvluchten met Aer Lingus blijft het aantal benodigde aantal avios gelukkig ongewijzigd.

 

Wat denk jij van deze wijzigingen? Laat het hieronder weten in de comments of breng een bezoekje aan ons forum!

Bron: One Mile At A Time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *