Update: Qatar Airways Travel Festival

qatar airways travel festival

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gisterenavond laat schreven we een kort bericht over het Qatar Airways Travel Festival. Vandaag brengen we jullie een update die iets uitgebreider is. Zowel tickets in economy als in business class zullen de revue passeren.

qatar airways travel festival

Wat moet je eerst weten?

Misschien is het eerst goed om te vertellen welke voorwaarden er aan deze promotie verbonden zijn. Het is altijd fijn om op de hoogte te zijn van de kleine lettertjes voor je geld gaat uitgeven. Dus hier gaan we:

 • Promotie loopt van 9 tot en met 16 januari 2017;
 • De reisperiode loopt van 11 januari tot en met 15 december 2017;
 • Er zijn blackout dates (data waarop je niet mag vliegen) en deze zijn van 15 juni tot en met 11 juli 2017 en van 15 augustus tot en met 10 september 2017 (zomervakantie natuurlijk);
 • Kinderen jonger dan 12 jaar oud vliegen gratis! (maximaal 2 kinderen begeleid door een volwassene);
 • Kinderen gratis geldt enkel voor de Economy Saver en Economy Value fares;
 • Je dient te boeken via de speciale pagina van het Travel Festival;

Kids gratis?

Ja inderdaad! Zolang je voldoet aan een aantal voorwaarden. Waarvan er hierboven al een aantal werden opgesomd. Je kan de tickets waarbij dit mogelijk is makkelijk herkennen.

qatar airways travel festival
Gemakkelijk te herkennen!

Zoals eerder in dit artikel werd aangegeven, bekijk goed alle voorwaarden vooraleer je boekt! Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

qatar airways travel festival
Lees goed de voorwaarden

Economy class deals

Ik ben even snel over de deals in economy class gegaan, maar daar zitten niet echt geweldige deals bij. De prijzen schommelen rond hetzelfde niveau als voor de promotie. Hier zijn toch een aantal voorbeelden:

 • Amsterdam – Ho Chi Minh City voor € 529
 • Amsterdam – Jakarta voor € 549
 • Amsterdam – Kuala Lumpur € 539
 • Amsterdam – Manila € 539
 • Amsterdam – Shanghai € 479
 • Amsterdam – Zanzibar € 499

Zoals je kan zien zijn deze kortingen niet overweldigend…

Business class deals

Tijdens het Qatar Airways Travel Festival kan je vooral een slag slaan indien je tickets in business class boekt. Hier volgen een aantal deals vanuit AMS:

 • Bali € 1699 per persoon (vanaf 2 pers € 1369 pp, vanaf 3 pers € 1359 pp)
 • Bangkok € 1199 per persoon (vanaf 2 pers € 1019 pp, vanaf 3 pers € 1009 pp)
 • Singapore € 1699 per persoon (vanaf 2 pers € 1379 pp, vanaf 3 pers € 1369 pp)

Vanuit Brussel zijn de meeste bestemmingen een tikje duurder:

 • Bangkok € 1495 per persoon (vanaf 2 pers € 1230 pp, vanaf 3 pers € 1060 pp)
 • Jakarta € 1300 per persoon (vanaf 2 pers € 1085 pp, vanaf 3 pers € 1005 pp)
 • Bali wordt pas interessant vanaf 3 personen of meer… € 1605 pp
 • Manilla € 1545 per persoon (vanaf 2 pers € 1265 pp, vanaf 3 pers € 1085 pp)

Waarom vermeld ik hierboven Bali vanuit Brussel? Omdat de uren waarop gevlogen wordt een stuk interessanter zijn. En vanuit BRU kan je op de nieuwe A350 vliegen.

Voor degenen die héél ver willen vliegen zijn er ook een aantal mogelijkheden. Maar houdt er dan wel rekening mee dat je zal moeten vertrekken vanuit Scandinavië. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit Oslo naar Auckland vliegen voor 1980 euro in business class.

qatar airways travel festival
Oslo naar Auckland voor minder dan 2000 euro in business class

Eén van onze lezers gaf gisterenavond in een reactie al een aantal voorbeelden vanuit Scandinavië. Vanuit Stockholm is het mogelijk om voor 1595 euro in business class naar Singapore te vliegen. Dit zijn leuke deals, maar je dient wel rekening te houden dat je ook nog heen en terug naar Stockholm moet vliegen. Er komt dus een extra kost bij kijken.

qatar airways travel festival
Stockholm naar Singapore…

Op ons forum hebben we nu een thread met nog meer deals!

Extra korting met Visa

Indien je in het bezit bent van een Visa kredietkaart, dan kan je gebruiken maken van de promo code VISA tijdens de boeking. Op deze manier krijg je een extra korting van 15%! Toch mooi meegenomen indien je extra geld kan besparen.

Deze code werkt trouwens ook indien je een boeking maakt met een MasterCard.

Dubbele Qmiles

Wanneer je een frequent flyer account hebt bij Qatar Airways is het mogelijk om extra Qmiles te verdienen. Je dient hiervoor eerst in te loggen op jouw account. Vervolgens maak je via de pagina van het Travel Festival een boeking. Hierdoor maak je aanspraak op dubbele miles indien je zou beslissen om jouw miles bij Qatar Airways te crediteren.

qatar airways travel festival

Kans om extra prijzen te winnen!

Het houdt maar niet op tijdens deze promotie. Je kan goedkopere tickets in business class boeken. Daarbij kan je dubbele Qmiles verdienen. Maar als klap op de vuurpijl geeft Qatar Airways elke dag ook nog eens 60 prijzen weg!

Daar zitten een aantal mooie prijzen tussen. Kijk maar eens in de onderstaande tabel.

qatar airways travel festival
Maak kans op talloze prijzen door het maken van een boeking!

Meer informatie over de voorwaarden van deze prijzenslag is te vinden op deze pagina.

Hoe zit het met verdienen van miles?

Er zijn legio mogelijkheden aangezien Qatar Airways deel uit maakt van de OneWorld alliantie. Persoonlijk zou ik kiezen om de vluchten te crediteren bij British Airways. Waarom? Omdat de meeste segmenten richting Azië in business class je flink wat Tier Points kunnen opleveren.

Een retour Amsterdam naar Bali, via Doha, levert je al snel 560 TP op! Je krijgt namelijk 140 Tier Points per segment indien je in klasse R boekt. Buitendien levert het ook een aantal Avios (9919) op.

Je kan er ook voor beslissen om de miles bij American Airlines te parkeren. Voor tickets in klasse R krijg je 100% base miles. In dit geval 15.870 award miles. Maar je moet voor jezelf uitmaken bij welke partner je miles wenst te crediteren.

Hebben jullie plannen om tickets te boeken? Zo ja, waar gaan jullie naar toe op vakantie? Ik heb gisterenavond tickets geboekt om in het najaar richting Bali te vliegen. Mijn besparing? Ongeveer 800 euro op een business class ticket in vergelijking met de dagen voor deze promotie!

Reacties

 1. stijnec zegt

  helaas lijkt het er op dat vandaag de beschikbaarheid in de befaamde “R” klasse zeeeeer beperkt is, ik denk dat de actie gisteren al heel succesvol is geweest, en daardoor de beschikbaarheid al bijna weg. Ik vind vanmorgen in ieder geval voor Oktober en November geen beschikbaarheid

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi stijnec, het lijkt er inderdaad op dat de goedkope fares al weg zijn… Ik blij dat ik zondagnacht nog geboekt heb. Als ik kijk wat de prijzen nu zijn. Op de data die wij gaan vliegen in oktober met 8 pers scheelt het momenteel 10.000 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *