Update KLM Premium Comfort: ombouw Boeing 787 Dreamliner vloot2 min leestijd

KLM Premium Comfort / Premium Economy ©KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft nu ruim 75% van de Dreamliner toestellen in haar vloot uitgerust met de nieuwe Premium Comfort cabine. Deze cabine vind je nu gegarandeerd in alle Boeing 787-10 toestellen. Ruim de helft van de kleinere Boeing 787-9 Dreamliner toestellen is ook al uitgerust met deze cabine.

KLM voorziet Boeing 787 vloot van Premium Comfort

Passagiers hebben in de nieuwe Premium Economy cabine de beschikking over stoelen die tot 17 centimeter meer beenruimte bieden dan de stoelen in Economy Class. Reizigers in Economy class kunnen ook kiezen uit Economy Comfort stoelen. Ten opzichte van die stoelen heb je in de Premium Comfort class zeven centimeter meer beenruimte. De stoelen kunnen 20 centimeter naar achteren versteld worden ook de hoofdsteun kun je naar wens verschuiven.

De luchtvaartmaatschappij heeft op dit moment acht Boeing 787-10 toestellen in dienst. Al deze toestellen zijn uitgerust met de nieuwe Premium Economy cabine. Het nieuwste toestel heeft een korte periode zonder deze cabine gevlogen, maar is eind februari ook voorzien van de nieuwste cabine.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Van de dertien kleinere Boeing 787-9 toestellen in de vloot van KLM zijn er nu acht omgebouwd. In de andere toestellen is alleen World Business Class en Economy Class inclusief Economy Comfort beschikbaar. Deze toestellen worden de komende periode nog voorzien van de nieuwste cabine:

 • PH-BHE
 • PH-BHH
 • PH-BHI
 • PH-BHM
 • PH-BHN

De overige Boeing 787-9 toestellen zijn voorzien van de Premium Economy cabine. In de nieuwe configuratie staan er 30 stoelen in World Business Class, 21 in Premium Comfort en 224 in Economy Class. Van deze 224 stoelen zijn er een aantal beschikbaar als Economy Comfort. 

De Boeing 777-200ER en B777-300ER toestellen krijgen de nieuwe cabine ook aan boord. Deze toestellen worden op dit moment nog niet omgebouwd maar dat gaat binnenkort wel gebeuren. Deze toestellen krijgen ook de nieuwste World Business Class stoelen aan boord. 

Met een vlucht in deze cabine kun je ook XP verzamelen in het Flying Blue loyaliteitsprogramma. In dit artikel kun je alle informatie hierover vinden.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. Tweettweet zegt

  Misschien is het in het artikel handig om consistent te spreken van Premium Economy of Premium Comfort. Of is er verschil tussen deze twee?

  • Christian zegt

   In principe gaat het om hetzelfde. Premium Comfort is de naam die KLM aan een product heeft gegeven dat normaal Premium Economy wordt genoemd. Deze naam heeft KLM gekozen als redenering vanuit Economy Comfort. Je krijgt dan als reisklassen de reguliere Economy Class en Economy Comfort, gevolgd door Premium Comfort en World Business Class.

  • Jef depijper zegt

   Er is economy comfort (meer beenruimte) en premium economy (meer beenruimte en betere catering)

 2. Ryan zegt

  Klinkt interessant en gaat daardoor ook interessant meer kosten.
  Verdeel die extra beenruimte gewoon door alle ander klasses dan business en stop met die subklasses, trek alles gewoon gelijk zodat iedereen redelijk goed zit.en niet weer extra moet gaan betalen.

  KLM word er niet beter op. Ik heb in de afgelopen jaren bijvoorbeeld de rugleuning steeds dunner zien (en voelen) worden.
  KLM was vroeger beter dan veel andere maatschappijen maar nu blijven ze achter bij velen die ze eerst voor bleven.
  De app werkt ook vaak niet goed.

  Air France zit beter en heeft beter entertainment system en personeel komt vriendelijker over.

  Turkish airways heeft KLM ondertussen ook dik ingehaald kwa comfort en kwaliteit.
  En zo kan ik wel even doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *