uberX in Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Uber lanceert per direct een vierde dienst in Amsterdam. Naast uberPop, uberLUX en uberBLACK kan je nu gebruik maken van uberX. Deze variant biedt professionele chauffeurs met verzekering en is daarom niet omstreden zoals uberPOP, waarbij particulieren de ritten uitvoeren. Vergeleken met de Lux en Black variant maakt uberX gebruik van minder luxe auto’s; denk aan een Toyata Prius of Volkswagen Passat. Dit resulteert volgens uber in tarieven die 35% lager liggen dan normale taxi’s.

Tarieven

De tarieven zijn: basistarief à €2 + €0,25/minuut + €1,40/km met een minimumtarief van €6 en €8 annuleringskosten. Dit scheelt respectievelijk €1, €0,10 en €0,50 voor de verschillende tariefcomponenten met uberLUX.

Ride_Request

Uber Gebruiken

Uber is een app-based dienst. Door middel van de app (iOS link, Android link en Windows Phone ) kan je een auto bestellen. Hierbij kan je kiezen uit de 4 varianten. Meestal staat de chauffeur binnen enkele minuten op je GPS locatie. Afrekenen gaat automatisch via de creditcard of Paypal die je aan je account gelinkt heb. Cash is dus niet nodig en de prijzen zijn inclusief fooi. Online kun je ook je ritgeschiedenis en route inzien en mocht je niet met de route eens zijn dan kan je dit makkelijk betwisten. Wil je uber(X) zelf proberen? Met deze link (klik) krijg je als nieuwe gebruiker €10 korting op je eerste rit!

De auteur kan een commissie krijgen in de vorm van tegoed bij gebruik van de referrals in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *