Hilton Curaçao

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Hilton op het paradijselijke Curaçao dateert uit 1967 en veranderde in de loop der jaren verschillende keren van eigenaar totdat het een tiental jaren geleden terug onder de Hilton paraplu terechtkwam. Het hotel ligt langs de baai van Piscadera en heeft zelfs een oud koloniaal fort op haar gronden.

ingang en open lobby
ingang en open lobby

Het hotel ligt op een paar kilometer van Willemstad (een taxirit kost je ongeveer 25 Gulden) en op een kleine 10 kilometer van de luchthaven (reken op 45 gulden per rit). De check-in balie was onbemand toen wij, toegegeven vrij laat, aankwamen. Na een tik op de hotelbel verscheen er een receptionist die ons vrij snel incheckte. Echt hartelijk werden we niet begroet, maar onvriendelijk was hij ook niet.

Het meubilair in de kamer ziet er gedateerd en wat versleten uit.  Het ruime bed is gelukkig wel van goede kwaliteit.

Ook de badkamer zag er wat onderkomen uit. Het lage plafond kwam op verschillende plaatsen los, de kranen in de douche zaten los en er zat vrij veel schimmel op het douchegordijn. Ook de toilet artikelen waren niet van het niveau die je van een Hilton zou verwachten. Zo was er niet eens douchegel te bespeuren, laat staan tandpasta en andere zaken die je in andere klassehotels wel krijgt.

IMAG1651 IMAG1652

 

De douche bleek slechts lauw water te geven en ondanks herhaaldelijke meldingen aan de receptie werd hier niets aan gedaan.  Uiteindelijk verhuisde ik naar een andere kamer, waar er wel warm water uit de douche kwam.

De airconditioning had twee standen, die het best konden omschreven worden als “zuidwesterstorm” en “tropische orkaan”, met alle lawaai dat erbij hoort.  Bijkomende aardigheid aan de airconditioning was dat wanneer je die uitschakelde je hem op geen enkele manier weer ingeschakeld kreeg, waarop je richting receptie mocht om te vragen hem terug operationeel te maken.

Uiteindelijk legde de technicus mij uit dat het controlepaneel dienst weigerde vanwege condensatie, waarna hij met een haardroger het paneel enkele minuten liet opdrogen en de airco weer functioneerde. Vanzelfsprekend voelde ik me heel veilig, elke keer dat ik daarna de airco probeerde in te schakelen…

Er staat een kleine koelkast in de kamer, maar die is leeg. Meer nog, er is in de ganse kamer geen flesje water te vinden. ‘Gelukkig’ kan je in het winkeltje van het hotel wel een fles mineraalwater kopen, tegen de vriendenprijs van 6 dollar…

Het ontbijt is lekker en uitgebreid, met heerlijke omeletten en een ruime selectie aan zowel Europese als Amerikaanse ontbijtwaren.

IMAG1677

De poolbar was  gesloten voor renovatie tijdens ons bezoek. De gasten konden in plaats daarvan terecht aan een tweede bar die naast het restaurant ligt. De prijzen zijn zelfs naar Europese normen heftig te noemen. Gelukkig kan je dankzij de vouchers die je bij de check-in kreeg de prijzen wat drukken.  Dit hotel rekent duidelijk op gasten die gedurende hun ganse verblijf het hotel niet uitkomen.

Het hotel heeft twee stranden, waar je heerlijk in de Caribische zee kan zwemmen, bovendien is er ook een duikclub waar je heel wat activiteiten kan boeken. Daarnaast zijn er nog 3 zwembaden; waaronder een wat zielig aandoend plonsbad, naast een verloederd speelpleintje.

IMAG1681

IMAG1737

Het Hilton wordt druk aangedaan door tourgroepen, die onder andere met de twee dagelijkse KLM vluchten naar het eiland gebracht worden. Hierdoor kan het bij momenten vrij druk zijn aan de receptie.

Een laatste opmerking betreft het personeel. Je krijgt een heel gemengd beeld van hen. Sommigen zijn echt hartelijk en enthousiast, terwijl anderen je met nauwelijks verholen minachting aankijken en maar wat rondsloffen. De managers van dit hotel hebben duidelijk nog heel wat werk aan de winkel.

Al bij al voelt dit hotel aan als een gemiste kans. Het terrein is schitterend gelegen, met prachtige stranden en een schitterend terrein, maar alles voelt wat verlopen aan. Er worden wel inspanningen gedaan, zo wordt er een nieuwe poolbar aangelegd en was de lobby en restaurantruimte recent geschilderd, maar het voelt allemaal wat halfslachtig aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *