Topzomer voor Brussels Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kan ook deze zomer weer fraaie groeicijfers voorleggen, in juli steeg het aantal passagiers met 14% in vergelijking met vorig jaar en in augustus met zo’n 12,5%. Zowat anderhalf miljoen passagiers stapten tijdens de zomermaanden op een Brussels Airlines toestel. Met een bezettingsgraad in augustus van 83,9% tot gevolg, de hoogste ooit voor Brussels Airlines.

De maatschappij vergroot daarmee haar marktaandeel op Brussels Airport, dat zelf ook een drukke zomer kende met zo’n 5% meer passagiers dan vorig jaar. In totaal verwelkomde de luchthaven bijna 5 miljoen passagiers.

brussels airport

De nieuwe strategie die Brussels Airlines invoerde onder andere na de komst van Ryanair naar Zaventem, lijkt haar dus geen windeieren te leggen. Zo werd ondermeer een nieuwe tariefklasse ingevoerd, “check&go”, waarbij enkel handbagage toegelaten is. Velen hadden voorspeld dat de prijzenslag tussen de maatschappijen op Zaventem, waar ook Vueling & Easyjet strijden voor de low-cost passagier, de doodsteek zou betekenen voor Brussels Airlines, maar blijkbaar heeft het de maatschappij eerder aangezet om zichzelf op een succesvolle wijze te herpositioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *