Turkish Airlines presenteert nieuw uniform

Het nieuwe uniform van Turkish Airlines (Bron: Turkish Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines introduceert een nieuw uniform voor de cabin crew. De Turkse nationale maatschappij viert hiermee haar 85-jarig bestaan. De kleding zal te bewonderen zijn nadat Turkish Airlines gaat vliegen vanaf het nog te openen Istanbul New Airport (IST). Dit zal de nieuwe standplaats worden van Turkse airline, die lid is van Star Alliance. Ook KLM en Air France zullen binnenkort vanaf deze luchthaven vluchten uitvoeren.

Ettore Bilotta

De Italiaanse ontwerper Ettore Bilotta heeft zich laten inspireren door de vele Turkse tradities. De kleding moet zowel traditie als het nieuwe tijdperk uitstralen. Je wordt dus binnenkort aan boord begroet door crew in frisse en elegante kleding in rode tinten voor de dames en zwarte kleding voor de heren. En combinatie is ook mogelijk. Voor de patronen en kleurstelling is Turks aardewerk, kalligrafie en textiel onderzocht. Zo worden oude en nieuwe elementen gecombineerd tot een mooi uniform.

Aan alles is gedacht. Zo is er naast de reguliere kleding ook een ontwerp voor bijpassende handschoenen, hoofddeksels, tassen en andere accessoires. De kleding aan boord zal ook meer in lijn zijn met die van de grond crew. Het uniform is uitgebreid getest zodat duidelijk is of het geschikt is voor alle klimaten en omstandigheden.

Hieronder een indruk van de nieuwe uniformen. De foto’s zijn onder andere genomen in de stad Istanbul.

Het nieuwe uniform van Turkish Airlines in rood en zwart (Bron: Turkish Airlines)
Nieuwe uniformen van Turkish Airlines in zwart (Bron: Turkish Airlines)
Het nieuwe uniform met overjas (Bron: Turkish Airlines)
Het nieuwe uniform met bijbehorende handschoenen en tas (Bron: Turkish Airlines)

Istanbul New Airport

Al jaren wordt er gewerkt aan het nieuwe vliegveld 35 kilometer ten noorden van de stad Istanbul. In 2013 is men begonnen met het maken van plannen en ontwerpen. Eind 2018 zal de eerste van de vier fases gereed zijn. Dat betekent dat er een start-/landingsbaan en terminalgebouw klaar zal zijn om 90 miljoen passagiers per jaar te verwelkomen.

Eerder schreven we al dat KLM en Air France vanaf eind oktober vluchten uit zal voeren vanaf deze luchthaven. Om te verhuizen zijn die vluchten van KLM op 30 en 31 oktober 2018 geannuleerd. Air France heeft op 29 en 30 oktober 2018 de vluchten (uitgevoerd door Joon) naar Istanbul, en op 30 en 31 oktober vanaf Istanbul, geannuleerd. In de nieuwe terminal zal overigens ook een nieuwe SkyTeam lounge geopend worden.

Zodra alle fases gereed zijn zal er een capaciteit van 200 miljoen reizigers zijn met verbindingen naar 300 bestemmingen wereldwijd. Momenteel werken er maar liefst 36.000 mensen aan de bouw van het vliegveld. Het gaat zelfs om 100.000 mensen als indirecte werkgelegenheid meegeteld wordt. Deze luchthaven zal de nieuwe thuisbasis worden van de Turkse nationale maatschappij. Hieronder een indruk van de nieuwe luchthaven.

Een indruk van Istanbul New Airport (Bron: Istanbul New Airport)
Een indruk van de terminal van Istanbul New Airport (Bron: Istanbul New Airport)
Istanbul New Airport van bovenaf gezien (Istanbul New Airport)
Istanbul New Airport van bovenaf gezien (Istanbul New Airport)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *