TUI komt met nachttrein naar Dresden en Praag4 min leestijd

Vanaf eind april start TUI met nachttrein naar Dresden en Praag

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In eerdere artikelen waarin we het onder andere gehad hebben over de nachttrein naar Berlijn, werd al duidelijk dat deze vorm van reizen helemaal terug van weggeweest is. Ook TUI laat weten eind april met een nachttrein te komen naar Dresden en Praag.

Met oog op duurzaamheid

Zeker met het oog op duurzaamheid groeit de vraag naar alternatieve vervoersmiddelen, aldus TUI. De nachttrein naar Dresden en Praag, die vanaf eind april zal gaan rijden, sluit hier mooi bij aan. Dankzij een groeiende vraag naar diverse vervoersvormen heeft TUI het partnership met GreenCityTrip verlengd. Zo investeert TUI in treinreizen die een gelijkwaardige ervaring kunnen bieden als vliegreizen.

Afgelopen zomer reed de TUI Ski Express al wekelijks richting Oostenrijk. Daar komt nu de nachtrein naar Dresden en Praag als toevoeging bij. Ook zeker gezien dit interessante bestemmingen zijn voor een stedentrip is de verwachting dat de belangstelling voor beide hoog zal zijn. Naast deze nieuwe route biedt TUI op dit moment al treinreizen aan naar onder andere Londen, Parijs en Berlijn.

Nieuwe nachttrein naar Dresden en Praag
Vanaf eind april reis je al slapend naar Dresden en Praag (bron: TUI)

Ik geloof in het aanbieden van alternatieve, duurzamere vervoersvormen waar mogelijk. Uitgangspunt blijft dat het aangenaam en interessant moet zijn voor de reiziger. De bekendheid van deze rechtstreekse reizen per nachttrein verdient een stimulans. We zullen ons oprechte enthousiasme dan ook van de daken blijven schreeuwen. Uitbreiding van ons aanbod treinreizen, met zowel dag- als nachttreinen, blijft onze onze aandacht houden. – Martijn van der Ploeg, Head of Markets Overland & City TUI Nederland.

Nachttrein naar Dresden en Praag

Zoals we van TUI gewend zijn zal het niet gaan om een los treinkaartje, maar om een complete stedentrip naar Dresden en Praag met als belangrijkste transportmiddel de nachttrein. Vanaf 26 april rijdt de TUI City Express wekelijks naar Dresden en Praag. De vertrek- en aankomsttijden zijn afgestemd op het hoofddoel van de reis: een echte city trip.

Zo vertrek je op donderdagavond en kom je op vrijdagochtend aan zodat je direct de stad kunt gaan verkennen. De terugreis vertrekt op zondagavond, waarna je na hopelijk heel wat mooie dromen weer op maandagochtend thuis aankomt. Er zijn een aantal uitzonderingen waarop de trein op woensdag vertrekt en weer op zondag aankomt. Als je dan goed telt bestaat deze stedentrip uit een totaal van 4 nachten waarvan je de heen-en terugreis doorbrengt in de trein. Als we de reistijd dan hiervan aftrekken houd je in totaal 3 volle dagen over om kennis te maken met één van deze mooie steden.

Praag
De mooie authentieke stad Praag is vanaf eind april nu ook per nachttrein bereikbaar.

Prijzen en waar te boeken?

Zo wil TUI niet dromen over treinreizen, maar een concreet aanbod aanbieden aan de reiziger. Het aanbod is dan ook al te boeken op de eigen website of bij een van de aangesloten reisagenten. Je vindt deze reizen in de categorie stedentrips en voor een sneller resultaat filter je op vervoer per trein.

Nieuwe nachttrein Dresden en Praag
Wekelijks zal de nachttrein vertrekken zodat je uitgerust aankomt op je bestemming (bron: TUI)

Zo boek je al een stedentrip van 5 dagen en 4 nachten inclusief vervoer en hotel op basis van logies en ontbijt vanaf € 199,00 per persoon. Tijdens het boeken kies je zelf je hotel uit en kan je kiezen tussen een aantal 3, 4 of 5 sterren hotels. Vergelijkbaar met de prijs van een normaal vliegticket en 3 hotelovernachtingen is de stedenreis interessant geprijsd te noemen. Zo betaal je voor hetzelfde hotel met vliegticket € 287,00 per persoon  Alhoewel je met het vliegtuig uiteraard veel minder reistijd kwijt zou zijn en kwalitatief iets meer tijd zou hebben in de steden zelf. Ook de overnachting in het hotel zal vaak comfortabeler zijn dan in de trein. Daar staat wel een unieke ervaring en voorbij razende landschappen weer tegenover en uiteraard ben je ook lekker duurzaam bezig!

TUI Nederland

De meeste hebben ooit weleens gehoord van TUI en TUIfly, maar wist je dat dit niet alleen de grootste, maar ook de oudste reisorganisatie van Nederland is? De basis werd namelijk al gelegd in 1876 met de oprichting van de allereerste reisorganisatie van Nederland. Ondanks dat er in de tussentijd veel veranderd is, is de belofte verder nooit veranderd: ‘Discover your Smile’.

Inmiddels kan je bij TUI terecht voor zonvakanties tot aan wintersportreizen, autovakanties tot aan busreizen. Ook met deze treinreizen hoopt TUI zijn naam waar te maken, de drie letters staan namelijk voor Trusted, Unique en Inspiring die samen de welbekende smile vormen.

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Voorbij razende landschappen, wat heb je daar nu aan in een nachttrein? Zelfs wie de hele nacht wakker blijft zal geen klap zien.

    Die kreet “Discover your Smile” slaat weer helemaal nergens op. Alleen marketing malloten bedenken zoiets, maar dat hebben ze vast en zeker niet al in 1876 gedaan. En hoe maken ze die fraaie belofte waar? Krijgen de treinreizigers allemaal een gratis spiegeltje opdat ze lekker de hele nacht in de trein hun smile kunnen gaan discoveren?

    Greta cum suis mogen van mij lekker de hele nacht met z’n zessen in een krappe coupé ratelen, rammelen, stuiteren en schudden. Staan ze de volgende ochtend vroeg ongetwijfeld nog half slapend maar een grote pas gediscoverde smile op het perron. Geef mij maar een echt bed in een comfortabel hotel, met badkamer en WC. Met het vliegtuig ben ik er zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *