Onderhandelingen tussen Lufthansa en ITA Airways naderen slotfase2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa en ITA Airways naderen samen met het Italiaanse ministerie van financiën de laatste fase van de onderhandelingen. Eind januari werd bekend dat de Duitse maatschappij 40% van de aandelen in ITA Airways wil overnemen.

Lufthansa neemt 40% aandeel in ITA

De onderhandeling met de Italiaanse staat om 40% van de aandelen over te nemen zijn nu volgens Lufthansa in volle gang. Volgens de CEO van Lufthansa, Carsten Spohr, moet alles voor 24 april rond zijn. Vorig jaar toonde Air France-KLM ook al interesse in het overnemen van de Italiaanse maatschappij. Bij het deels overnemen van ITA Airways speelden natuurlijk wel de laatste resultaten een belangrijke rol voor Lufthansa. Afgelopen dinsdag werd nog bekend dat ITA Airways afgelopen jaar een verlies heeft gemaakt van maar liefst 486 miljoen euro. Toch hoopt Lufthansa met het deels overnemen van ITA Airways meer voet aan de grond te krijgen. Zo wil de maatschappij Rome en Milaan gebruiken als hubs voor vluchten naar Zuid-Europa en Afrika.

Eerste Airbus A320 van ITA Airways in nieuwe livery
Lufthansa wil op 24 april 40% van de aandelen van ITA Airways in handen hebben. (bron: ITA Airways)

Lufthansa probeert ook elder in Europa meer voet aan de grond te krijgen. Zo werd onlangs nog bekend dat de Duitse maatschappij ook aandelen wilde kopen in het Portugese TAP Airways. De Portugese regering wil namelijk af van een aantal aandelen.

Status Match?

Op dit moment maakt ITA Airways deel uit van de SkyTeam alliantie. Het is nog maar de vraag of dit ook nog zo zal blijven nadat Lufthansa een groot aandeel heeft in de maatschappij. Er hangt in ieder geval wel een status match in de lucht en dat zal voor velen wellicht interessant zijn. ITA Airways heeft namelijk na de lancering van het VOLARE programma een status match gelanceerd waardoor er veel nieuwe leden zijn aangebracht. Voor wie op dit moment status heeft binnen VOLARE is de stap naar Miles&More Senator wellicht binnenkort een mogelijkheid.

Uitgelichte afbeelding: ITA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *