Trip Introductie : Rondreis Door Sri Lanka4 min leestijd

rondreis door sri lanka

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De laatste keer dat ik echt op vakantie ben geweest, dateert alweer van vorig jaar mei. Een aantal weken ontsnappen aan het echte leven. Tussendoor ben ik voor het werk nog naar de VS gevlogen. In het najaar van 2016 nog eventjes heen en weer naar Sao Paolo om te herkwalificeren voor AA Platinum status.

Mijn leven heeft de afgelopen maanden een beetje op z’n kop gestaan om het zachtjes uit te drukken. Ik heb de gewoonte om altijd anderen te willen helpen. In die mate dat ik mezelf helemaal wegcijfer. Gebrek aan slaap en tijd voor mezelf eiste z’n tol. Mijn interne batterij is volledig leeg…

De dagen voor m’n rondreis door Sri Lanka worden afgeteld! Het wordt hopelijk een schitterend avontuur. Wat mogen jullie van mij verwachten nadien? Ik vlieg in stijl op mijn verjaardag vanaf Parijs naar Doha. Deze vlucht is aan boord van een A380 van Qatar Airways in first class. In Doha heb ik de zware straf om een aantal uur door te brengen in de Al Safwa first class lounge. Nadien vervolg ik mijn reis naar Colombo met Qatar Airways in business class.

Planning

In Sri Lanka ga ik 3 weken rondtrekken met een rugzak. Dit is een bewuste keuze na de luxe in Bali van vorig jaar. Luxueuze hotels zijn leuk en aardig, maar het kost flink wat geld. Vandaar dat ik het dit jaar over een andere boeg gooi. Voor al mijn overnachtingen in Sri Lanka zal ik pakweg 500 euro kwijt zijn. Alle stays zijn via Booking.com geboekt.

rondreis door sri lanka
De gouden tempel in Dambulla

Eenmaal aangekomen in Colombo, vertrek ik richting het binnenland naar Dambulla. Vervolgens naar Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Nallathanniya, Ella en dan weer richting Colombo. De bedoeling is om zoveel mogelijk met openbaar vervoer te reizen en anders via tuk tuk. Na de reis zal ik een aantal bestemmingtips voor jullie op een rijtje zetten. Later gevolgd door een uiteenzetting van mijn absolute hoogte- en eventuele dieptepunten.

Op de weg naar huis heb ik een nacht geboekt in het Hilton hotel in Colombo. Op die manier kan ik bijkomen en even uitrusten voor ik naar Mumbai vlieg met Sri Lankan Airlines in business class. In de Indiase grootstad pik ik ook nog een nachtje mee in het Hilton hotel aan het vliegveld.

rondreis door sri lanka
De ontzettend mooie lobby van het Hilton hotel in Mumbai

Waarom naar Mumbai? Omdat Etihad vanaf dat vliegveld met een A380 richting Abu Dhabi vliegt. Je kan het misschien al raden? De terugreis wordt genieten van de luxe in een first class apartment. In AUH stap ik over op de volgende A380 om daarmee ook weer in first naar London te vliegen.

Wat mogen jullie verwachten?

In totaal heb ik voor deze trip 125.000 AA miles gebruikt. Vluchten naar of van zowel India als Sri Lanka zijn te boeken aan 62.500 miles voor een enkele reis in first class. Een mooie deal als je het mij vraagt! Ik heb Etihad Airways en Qatar Airways vorig jaar gevlogen en vond beiden absoluut voor herhaling vatbaar.

– Trip Report Qatar Airways First Class CDG-DOH
– Trip report Qatar Airways Business Class DOH-CMB
– Bestemmingtips Sri Lanka
– Review Hilton Colombo
– Trip report Sri Lankan Business Class CMB-BOM
– Review Hilton Mumbai Airport
– Trip Report Etihad First Class Apartment BOM-AUH-LHR
– Hoogtepunten/dieptepunten rondreis Sri Lanka
– Ik ga op reis en neem mee…

Tijdens m’n reis neem ik twee rugzakken mee. Eentje waar m’n kleding en alle benodigdheden voor de trip in gaan die ik zal inchecken. Daarnaast neem ik nog een kleine rugzak mee als handbagage. Deze zal dienst doen als muilezel voor alle electronica die ik met me mee zal zeulen. Als gevolg daarvan komt er een “Ik ga op reis en neem mee” artikel. Waarschijnlijk zal ik nadien voor gek worden verklaard!

Als er hier en daar wifi te vinden is, dan zal ik via Twitter of Instagram een aantal updates proberen te posten. Ik kijk zo uit naar deze reis. Vorig jaar had ik mijn verjaardagstrip tot in de puntjes voorbereid. Maar in Sri Lanka zal er vooral qua vervoer veel last minute geregeld worden. Het maakt deel uit van het avontuur!

Zijn jullie al in Sri Lanka geweest? Hebben jullie er genoten van luxe of hebben jullie rondgetrokken? Misschien een combinatie van beiden? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Reacties

 1. Fons zegt

  Veel plezier Lionell. Ik hoop dat je met deze drukke planning ergens nog tijd vindt om je batterij op te laden. Ik kijk uit naar je reisverslagen.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Dank je wel Fons! Dat gaat zeker lukken, ik kom tot rust als ik op een vliegtuig zit en ik ga op avontuur in een voor mij onbekend land.

   groeten & fijne avond nog!
   Lionell

 2. Justin Case zegt

  Heel veel plezier Lionell Jansen! Sri Lanka is een prachtig land met hele lieve mensen. Makkelijk bereisbaar.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi Justin, dank je, dat gaat zeker lukken! Een collega van me is er een paar weken geleden geweest en die was alvast heel lovend over de mensen daar. Als het net zo is als in Maleisië en Bali, dan zal het een fijne belevenis worden.

 3. Sanne zegt

  Is die A380 van Etihad niet van de route Abu Dhabi – Mumbai afgehaald om tussen Parijs en Abu Dhabi te vliegen? Of heb jij nog net mazzel?

 4. Alias zegt

  Op welke datum verjaart Lionell?
  Goede reis, Lionell.
  Hebben ze in Sri Lanka ook een whiskystokerij? Ga’s kijken. We lezen je bevindingen graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *