Trip Intro: Reis Door Amerika

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit is de introductie van mijn korte trip report, met slechts een paar vluchten, van mijn reis naar Zuid- en daarna Noord-Amerika. Mijn vader is Chileens en er woont nog familie van mij in Chili. Ik besloot om vorige maand naar Chili te reizen om mijn familie te bezoeken.

Er is een rechtstreekse vlucht met KLM tussen Amsterdam en Santiago de Chile, met een korte stop in Buenos Aires, maar ik vond de benodigde 100.000 Flying Blue miles veel te veel voor een enkeltje in Business! Ik had nog veel Singapore Airlines miles, van toen ik nog in Azië woonde, dus besloot ik om die miles te gebruiken om Lufthansa First Class te vliegen, één van de meest begeerde awards in deze mijlen & punten hobby.

Na mijn bezoek aan Chili besloot ik via Noord-Amerika terug te vliegen, om vrienden die daar studeren te bezoeken. KLM had toevallig in januari Promo Awards die mij gunstig uitkwamen: er was 50% korting op Business Class awards tussen Montréal en Amsterdam!

Lufthansa First Class
Lufthansa First Class

Omdat Singapore Airlines lid is van Star Alliance kon ik hun loyaliteitsprogramma, KrisFlyer, gebruiken om bij Lufthansa, ook Star Alliance lid, een award ticket te boeken. Helaas kan je vaak pas rond 15 dagen voor vertrek Lufthansa First Class awards boeken.

Het boekingsproces is bij Singapore Airlines heel makkelijk, de Singaporese staan bekend om hun efficiëntie. Om partner-awards te boeken moet je de KrisFlyer service-lijn bellen en dat is allemaal erg gemakkelijk. In tegenstelling tot hun Amerikaanse collega’s die voor US Airways werken, snappen ze meteen wat je bedoelt en wat ze moeten doen. Het boekingsproces duurde nog geen 15 minuten, een persoonlijk record! Voor de vlucht betaalde ik 92.000 miles en rond de €200 in belastingen.

Bij KLM was het boekingsproces voor de Promo Award wat moeilijker, Flying Blue had namelijk per ongeluk de Promo Awards een week voor de deadline van de website gehaald. Ik had getwitterd naar KLM over dit probleem en ze waren aardig genoeg om mij nog steeds te helpen. Het probleem werd doorgespeeld aan Flying Blue, die mij kort daarna belde om mij de Promo Award toch laten boeken. KLM Twitter is echt top in customer service! De World Business Class award van Montréal naar Amsterdam kostte 32.000 miles en €52 in belastingen.

KLM business
KLM World Business Class

Helaas begon mijn reis naar Chili niet met een goede start door een piloten staking, die mijn hele reisroute overhoop gooide. Ik hoorde eigenlijk via Frankfurt naar São Paulo te vliegen, maar jammer genoeg waren veel Lufthansa-vluchten van en naar Schiphol geannuleerd.

De dag voor mijn vertrek probeerde ik Lufthansa te bellen, maar niemand nam op: niet in Nederland en niet in Duitsland. Pas na 5 uur proberen nam eindelijk iemand op. Die meneer durfde mij helaas niet om te boeken omdat ik op een award ticket vloog en hij raadde mij aan om de “First Class helpdesk” te bellen, want die service agents hebben meer autoriteit. Ik belde ze en hij had gelijk! Binnen 5 minuten was ik omgeboekt, maar dat betekende wel een 5 uur transfer op München.

Ik vind al met al wel dat Lufthansa slecht gecommuniceerd heeft met passagiers, want ik vraag me af wat er was gebeurd als ik niet zelf proactief gebeld had. Bij check-in op Schiphol bleken veel mensen niet van de staking af te weten wat daardoor een enorme lange rij gaf aan de reserveringsbalie.

image1 (1)1
Mensen die nog omgeboekt moesten worden!

Je kan foto’s en updates van deze trip (en ook toekomstige trips) vinden op mijn Twitter en Instagram accounts. Alle gepubliceerde posts van deze trip vind je hier (klik).

Trip Introductie: Reis door Amerika (dit artikel)
– Lufthansa First Class Lounge München
– Lufthansa First Class München naar São Paulo
– Air France-KLM Lounge Montréal
– KLM World Business Class Montréal naar Amsterdam

Heb je vragen over mijn trip of het boekingsproces? Stel ze gerust in de comments!

Reacties

   • Matthijs zegt

    Goed om te weten. Ik dacht altijd dat het heel veel meer zou zijn. Dank voor je reactie.

    • Bruno zegt

     Ik kijk altijd op matrix.itasoftware.com hoe duur de belastingen en fuel charges zijn, die staan aangegeven op de laatste pagina nadat jij je vluchten hebt gekozen. 🙂 hoop dat dit helpt

 1. John zegt

  Hallo Bruno,

  Gebruik je om de beschikbaarheid van LH First Class (met mijlen van SQ Krisflyer) op te zoeken de website van United?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *