Lufthansa First Class Lounge München5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van Bruno’s Trip Door Amerika (van Zuid naar Noord):

Trip Introductie: Reis door Amerika
Lufthansa First Class Lounge München (dit artikel)

Lufthansa First Class is een van de meest begeerde awards in onze hobby, en ik had vorige maand het geluk om deze te mogen vliegen. Helaas begon de reis niet met een goede start door een piloten staking. Ik had mijn tickets initieel geboekt via Frankfurt, maar dat moest ik vanwege de staking dus veranderen naar München. Toen ik in München landde begon de First Class luxe al, er stond een Mercedes-Benz op mij te wachten, die mij aar de First Class lounge van Lufthansa bracht. Ik was de stress van de vorige dag direct al vergeten.

Mijn chauffeur stond te wachten
Mijn chauffeur stond te wachten

De chauffeur reed mij naar Terminal 2, die exclusief voor Lufthansa en Star Alliance is, en begeleidde mij naar de Lounge. Bij de receptie werd mijn boarding pass aangenomen en excuses aangeboden voor de staking en alle ongemakken hierdoor. Aangezien ik van een Schengen vlucht kwam moest ik nog door een paspoort controle voor mijn doorverbinding, maar de lounge heeft zelf zijn eigen immigratiedienst, dus dat was erg handig.

De lounge is niet ontzettend groot, maar ik had nooit het gevoel dat het druk was, ook al waren er af en toe veel mensen in de lounge. Ik had honger dus besloot ik eerst te gaan eten in het restaurant van de lounge.

Lounge
Lounge
Lounge en Bar
Lounge en Bar
Cigar Lounge
Cigar Lounge
image6
Restaurant
Restaurant
Restaurant

Er is een buffet wat bestaat uit kleine hapjes, voorgerechten en desserts en er is een uitgebreid menu met hoofdgerechten. Ook is er een menu met een ongelofelijke grote keuze aan alcohol. Een serveerster kwam al snel nadat ik met een broodplankje zat om te vragen of ik iets wilde drinken. Ik bestelde een Cola Light en toen vroeg ze of ik ook nog zin had in een aardbeien champagne.

Daarna liep ik naar het buffet om wat voorgerecht uit te kiezen. De serveerster kwam terug met mijn drankjes en vroeg of ik een keuze had kunnen maken voor mijn voorgerecht. Ik bestelde de “Viennese” schnitzel waar hun First Class lounge zo bekend om staat op het FlyerTalk forum.

Voorgerechten en dessert buffet
Voorgerechten en dessert buffet
Broodplankje, voorgerecht en aardbijen champagne
Broodplankje, voorgerecht en aardbeien champagne
image4
Hoofdgerechten menu
"Viennese" kip schnitzel
“Viennese” kip schnitzel

Het eten was ontzettend lekker, de kip schnitzel was goed gebakken en de aardappelsalade die daar bij kwam was erg verfrissend. Meestal zijn aardappelsalades machtig, maar deze was goed gemaakt. Na het eten besloot ik wat te gaan werken in één van de 5 kantoorkamers. Elk van deze kamers is voorzien van een telefoon, printer, scan/fax machine en alle kantoorbenodigdheden. Zelfs toen ik in het kantoorhokje zat was de service ontzettend attent. Elke drie kwartier kwam een serveerster langs om te vragen of ik iets wou drinken of eten. Ik bestelde een spa rood, die met een nat handdoekje gebracht werd.

Kantoorhokjes
Kantoorhokjes
Spa rood en een nat handdoekje
Spa rood en een nat handdoekje

Toen ik klaar was met werken keek ik naar de vluchtinformatie schermen en vond ik het komisch om te zien dat bijna elke vlucht geannuleerd was. Nog nooit had ik eerder zo veel geannuleerde vluchten gezien. Het was inmiddels tijd om gebruik te maken van één van de drie “bathroom suites”. In elke badkamer was een toilet, bubbelbad, douche, een grote wastafel en ook natuurlijk de befaamde Lufthansa badeend. Ik had geluk, want ik vond een “speciale editie” eend voor het bad en een kleinere normale eend op de wastafel. De badkamer was zeer schoon en goed onderhouden.

Wastafel
Wastafel
Bad
Bad
Lufthansa Badeenden
Lufthansa Badeenden

Na het bad had ik nog ongeveer drie kwartier over om in de lounge door te brengen, dus koos ik wat toetjes uit van het buffet, bestelde ik een cocktail en ging ik in een van de comfortabele lounge stoelen zitten. Ik merkte toen pas dat op elke koffietafel potjes snoep, pretzels en noten stonden.

Het toetje was erg lekker en ik denk dat ik nog nooit zo’n goede bar heb meegemaakt in een lounge. Helaas was het na het snoepen tijd om naar het vliegtuig te lopen. In München word je niet gereden naar je vliegtuig omdat de gates allemaal dichtbij zijn, wat een verschil is tussen Frankfurt en München. Er stond mij een verrassing te wachten aan boord!

Cocktail, toetje, pretzel en snoep! Wat wilt iemand meer in een lounge?
Cocktail, toetje, pretzel en snoep! Wat wilt iemand meer in een lounge?
Mijn A340-600 staat te wachten om naar Sāo Paulo te gaan.
Mijn A340-600 staat te wachten om naar Sāo Paulo te gaan!

Conclusie

Ik denk dat ik nog nooit zo’n goede lounge ervaring heb gehad! Het personeel is aardig, er zijn veel voorzieningen, er is lekker eten, er is een uitgebreide bar, er zijn veel comfortabele zitplekken, er zijn “bathroom suites” en er is paspoort controle in de lounge. Ik zou niet weten wat iemand meer zou willen van een lounge?

Ik denk dat de Lufthansa First Class Lounges mijn favoriet is van alle lounges die ik bezocht heb, en ik kan niet wachten om de First Class faciliteiten uit te proberen in Frankfurt! Als je de kans hebt om Lufthansa First Class te vliegen: twijfel niet, en breng dan daarvoor ook een bezoek brengen aan deze lounge.

Heb jij ooit één van de Lufthansa First Class Lounges bezocht?

Reacties

 1. Roberto zegt

  Ik heb Lufthansa’s Frankfurt FCT / FCLA/FCLB lounges al bezocht en merkte op dat de catering van DO&CO is. Enig idee wie de catering doet voor Munchen’s FCL? – kon je via je award niet een extra segment via FRA/MUC/ZRH boeken zodat je alle FCL’s kon uitproberen van de Lufthansa/Swiss groep?

  • Bruno zegt

   LSG Sky Chefs doet de catering in MUC. Door de staking had ik niet veel keuzes uit vluchten, dus helaas waren extra segmenten geen optie.

 2. Albertus M. van de Rovaart zegt

  Heb reeds meerdere keren gebruik gemaakt van Lufthansa´s First Class Lounge op het vliegveld van Frankfurt en, inderdaad, de service is tip-top: volgens mij, indien niet de beste dan toch wel één van de beste ter wereld!

  PS Heb reeds een hele verzameling van Lufthansa´s “bad”-eenden: de laatste in cowboy uitvoering!

  Albertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *