IHG Rewards Club Veranderingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In april kondigde IHG Rewards Club een nieuwe elite status niveau aan (klik) en daarna is er in de kleine lettertjes van de FAQ (Frequently Asked Questions) geniepig een verandering geslopen met betrekking tot de ‘reward nights’. Uiteindelijk heeft IHG in de laatste week van April een mailing uitgestuurd met daarin de volledige lijst van veranderingen. Deze veranderingen slaan vooral op het aantal benodigde punten wat nodig is om een zogenaamde Rewards night te boeken en zijn ingegaan op 1 Mei.

Wereldwijd veranderen de tarieven bij zo’n 450 verschillende IHG hotels, bij 300 hotels gaan de tarieven omhoog en bij 150 hotels gaan de rates omlaag. De verhogingen gebeuren met sprongen van 5000 of 10,000 punten en bij de hotels waarvan de rates zakken, zal dit gebeuren met schijven van maximaal 5000 punten per nacht.

  • Amsterdam krijgt 4 veranderingen, waarbij het Intercontinental Amstel van 40 naar 50 duizend punten per nacht gaat:IHG Rewards Veranderingen - Amsterdam
  • België kent ondanks het aantal aanwezige IHG hotels geen veranderingen.

Het bekende Intercontinental hotel op Koh Samui, waarvan we laatst nog een review (klik) hebben gepubliceerd, stijgt helaas ook in prijs van 25.000 naar 35.000 punten, wat eigenlijk nog relatief goedkoop is voor een IC hotel, als je het vergelijkt met sommige anderen.

Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn hotel voor onze trip naar de Verenigde Staten in Juni al geboekt heb, aangezien ook dit hotel stijgt in prijs voor een reward nacht.

IHG Rewards Veranderingen - Buena Park

Het tarief gaat van 15.000 naar 25.000 punten per nacht! Met andere woorden als ik na 1 mei zou hebben geboekt, zou een verblijf van 8 nachten mij 200.000 punten kosten in plaats van de 120.000 waarvoor ik al geboekt heb – een heel verschil!

IHG Rewards Veranderingen - Buena Park Reward Booking

Wil je de volledige lijst met veranderingen raadplegen, dan kan dat via deze link.

Hebben de wijzigingen voor jou grote impact?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *