Buy Miles Promoties Mei5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Kun jij een keer door miles in Singapore Suites Class vliegen?

Deze maand zijn er aardig wat promoties om miles of punten te kopen (‘buy miles promoties’) bij diverse airline- en hotel-loyaliteitsprogramma’s. Je kunt miles of punten kopen als een aanvulling op wat je gespaard hebt om een award ticket of nacht te boeken. Maar het is soms de moeite waard om alle punten te kopen die nodig zijn voor een award. Op die manier kan het veel goedkoper zijn in business of first class te zitten dan vergeleken met een full-fare ticket!

American Airlines AAdvantage

American Airlines verkoopt regelmatig miles met een bonus, bijna elke maand. Je kan maximaal 100.000 miles kopen (exclusief bonus) in één kalender jaar, vergeleken met sommige Europese airlines is deze limiet ontzettend hoog. American Airlines is lid van de OneWorld alliantie en is ook partners met andere airlines buiten deze alliantie, zoals Etihad. Je kan daarom voordelig gebruik maken van American’s partner award chart om paar van de beste airlines in de wereld te vliegen.

Tot en met 12 juni biedt de airline een bonus van miles waarbij het afhangt van de hoeveelheid van miles die je koopt:

aabuymilesmei

Als je het maximum aantal miles koopt, kost het je USD$2884.13 (ongeveer €2540.87) voor 150.000 miles. Of ongeveer USD$2.06 cent (ongeveer €1.81 cent) per mile. Dan kan je al best goedkoop in de business class of first class zitten vergeleken met een full fare ticket. Bijvoorbeeld, een retourtje voor twee personen vanuit Europa naar het Middel-Oosten/India in Etihad’s First Class Apartment en terug in Qatar’s Business Class is 150.000 miles, dat is veel goedkoper dan de €9530 die de airlines vragen voor normale tickets.

Avianca LifeMiles

LifeMiles is een loyaliteitsprogramma waar je niet vaak van hoort in Europa, maar dat betekent niet dat het geen waarde heeft voor ons. LifeMiles is het loyaliteitsprogramma van de Zuid-Amerikaanse airline Avianca. Avianca is lid van Star Alliance, dus kan je via LifeMiles award tickets kopen met Star Alliance airlines. Wel op passen met LifeMiles: hun call center is erg moeilijk om mee te communiceren als je iets wilt veranderen aan je ticket.

De airline biedt tot en met 29 mei een bonus van 120% extra miles wanneer je miles koopt, maar deze bonus of een vergelijkbare bonus bieden ze ongeveer bijna elke maand.

lifemilesbuymei

Als je bijvoorbeeld 103.400 miles koopt, kost het je USD$1551 (ongeveer €1366.46). Of ongeveer USD$1.5 (ongeveer €1.32 cent) per mile. Dan kan je best voordelig met Thai Airways in de first class zitten op hun A380 uit Frankfurt of Parijs naar Bangkok.

British Airways Executive Club

Executive Club verkoopt net zoals andere airlines miles, maar helaas kan je maximaal 35.000 avios kopen (exclusief bonus avios) in één kalender jaar en ze hebben recentelijk hun award chart gedevalueerd. Nochtans is het soms nog steeds voordelig om BA miles te kopen, bijvoorbeeld op korte routes, zoals Amsterdam-London, heb je alleen 4500 (ongeveer €67.99) avios nodig in economy class en 9000 (€135.98) in Club Europe.

Tot en met 11 juni bied Executive Club een bonus van 15% extra avios als je tussen de 5000 miles en 26.000 avios koopt en 25% extra avios als je meer dan 27.000 miles koopt.

babuymilesmei

Als je 29.900 avios koopt, kost het je €495. Of ongeveer €1.66 cent per avios. Dat is echt goedkoop, dus daarom raad ik je aan om alleen dit te doen als je net niet genoeg avios hebt om een award te kopen. Als je 43.750 avios koopt, kost het je €661. Of ongeveer €1.51 cent per mile. Dit is een veel betere prijs en best goedkoop voor avios.

Starwoord Preferred Guest

Starwood Preferred Guest is het loyaliteitsprogramma van de Starwood keten, met verschillende merken zoals St. Regis, Sheraton, Le Meridien, etc. Veel mensen weten niet dat je met een 1:1 ratio Starpoints kan overboeken naar de meeste van de 35 airline loyaliteitsprogramma’s waar SPG een partner mee is, bijvoorbeeld Singapore Airlines KrisFlyer, Lufthansa Miles&Smiles, British Airways Executive Club en meer (klik). Veel mensen weten ook niet dat als je account op hetzelfde adres staat geregistreerd als iemand anders account, dat je dan gratis punten kunt overboeken tussen de twee accounts – dan is het maximum van 20,000 Starpoints die je kan kopen in één jaar op eens niet zo’n probleem meer. Ook geeft SPG 5.000 bonus miles voor elke 20.000 Starpoints die je overboekt naar een partner airline’s loyaliteitsprogramma.

Tot en met 31 mei bied SPG tot 25% korting op het kopen van Starpoints, afhankelijk van hoeveel Starpoints je koopt.

spgbuymilesmei

Als je het maximum van Starpoints koopt, kost het je USD$525 (ongeveer €462.23) voor 20.000 Starpoints (25.000 airline miles). Dat is ongeveer USD$2.63 cent (ongeveer €2.32 cent) per Starpoint of USD$2.1 cent (ongeveer €1.85 cent) per airline mile. Dit is best voordelig als je een account bij een loyaliteitsprogramma van een airline moet aanvullen waar je geen miles kan kopen, of miles alleen veel duurder bij kan kopen. Bijvoorbeeld bij Singapore Airlines KrisFlyer kan je miles alleen kopen voor USD$35 (ongeveer €30.82) per 1000 miles, met SPG kan je het zelfde aantal miles kopen voor USD$16.80 (ongeveer €14.80) – dat is bijna de helft van de prijs!

Hyatt Gold Passport

Hyatt verkoopt een paar keer per jaar punten met een bonus, je kan maximaal 55.000 miles kopen (exclusief bonus) in één kalender jaar. Dit kan soms heel voordelig uitkomen om goedkoper en hotel kamer te boeken. Bijvoorbeeld een categorie 2 hotel kost alleen 8000 punten per nacht en dat is rond de €120, soms kan een categorie 2 hotel meer dan €200 euro vragen voor een nacht. Een categorie 7 kost 30.000 punten per nacht en dat is rond de €450 per nacht, sommige categorie 7 hotels zoals de Park Hyatt in de Maldives kunnen soms meer dan €800 vragen voor zo’n nacht.

Gold Passport verkoopt tot 31 mei punten met een 40% bonus, wat tot nu de hoogste bonus is wat ze hebben aangeboden.

hyattbuymilesmei

Als je 77.000 punten koopt, kost het USD$1320 (ongeveer €1163.55). Dat is ongeveer USD$1.71 cent (ongeveer €1.51 cent) per punt. Als je goed jouw award kosten uitrekent, kan deze prijs best voordelig zijn om hotels te boeken.

Waarom is het gunstig om miles/punten te kopen?

In Nederland en België hebben we niet veel manieren om miles te sparen, we hebben bijvoorbeeld niet veel credit-cards met een hoge sign-up bonus. Dan is miles of punten kopen, naast ze gewoon verdienen natuurlijk, één van de weinige methodes waardoor we veel en voordelig miles kunnen creëren.

Wat denk jij? Ga jij miles/punten kopen tijdens deze promoties om een keer een beetje luxer te zitten of slapen?

Reacties

 1. John zegt

  Weet iemand of je met Avianca Lifemiles ook toegang hebt tot Lufthansa of Swiss First Class?

  • Bruno zegt

   Hoi John! Swiss First Class awards kunnen alleen geboekt worden door elite-members van het Miles&More loyaliteitsprogramma, en Lufthansa First Class is rond de 15 dagen voor vertrek te boeken bij alle Star Alliance airlines behalve Avianca. Ik hoop dat dit helpt! 🙂

 2. John zegt

  Bedankt voor de snelle reactie.
  Weet je ook of Singapore Airlines First of Business Class geboekt kan worden met Avianca?

  • Bruno zegt

   Singapore Airlines is niet echt een goede Star Alliance “team player”, dus op intercontinentale vluchten is er bijna nooit award plek voor partner airlines. Binnen Azië zelf kan je soms wel ‘normale’ First Class boeken, nooit Suites, en bijna altijd business class boeken. Heel soms zie ik dat je business class vluchten kan boeken tussen Londen en Singapore, en er is regelmatig ook wel business class award plek tussen Oceanië en Azië.

   Nochtans is het nog wel mogelijk om een goede First Class of Business Class te boeken met LifeMiles, ANA (Japan) is te boeken en heeft een zeer goede first class en EVA Air (Taiwan) heeft ook een hele goede business class.

 3. RobertFB zegt

  In sommige gevallen kan het inderdaad voordelig zijn extra miles of punten te kopen, maar bedenk wel dat je nooit helemaal vrij bent om je vlucht te kiezen – dit hang altijd af van de beschikbaarheid van award seats (of kamers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *