Transavia promoot reizen zonder vliegtuig

Amsterdam Canals

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de Coronacrisis blijven veel mensen liever wat dichter bij huis. De vele inreisbeperkingen en maatregelen in het buitenland maken reizen wat lastiger dan we gewend zijn. Dat verklaart ook de toegenomen populariteit van vakantie in eigen land, ofwel staycation. Transavia probeert hierop in te spelen met een reisplatform dat inspiratie moet bieden voor reizen in of vlakbij Nederland. Reizen zonder vliegtuig dus.

Leisure luchtvaart

Met het nieuwe platform wil Transavia zich richten op reizen minder dan 750 km van Nederland. Daarvoor is het vliegtuig dus niet per se nodig. En op zich heeft de low cost carrier een punt. Een deel van haar doelgroep zal op korte termijn niet op reis gaan. In de media lees je ook regelmatig dat een kwart tot zelfs driekwart van de Nederlanders niet op zomervakantie gaat in het buitenland. Toegegeven, de cijfers lopen nogal uiteen, maar het staat vast de leisure luchtvaart pas aan het begin van het herstel is. Om de klanten niet in de kou te laten staan heeft de KLM dochter daarom iets nieuws bedacht.

Boeing 737 van Transavia (Bron: Air France - KLM)
Boeing 737 van Transavia (Bron: Air France – KLM)

Transavia Dichtbij

In samenwerking met diverse partners heeft de Nederlandse airline het platform Transavia Dichtbij opgezet. Denk aan grote spelers als Booking.com, Flixbus en GetyourGuide, maar ook travel startups als SecretCityTrails, GoHere, HihiGuide en TravelDiaries. Zo blijkt dat je voor de natuur, zee, maar ook een aantal ‘wereldsteden’ echt niet ver hoeft te reizen. Het platform biedt niet alleen inspiratie, maar helpt je ook met boeken. Bijvoorbeeld voor hotels, een lokale gids, het huren van een camper, een stadswandeling, een zeiltocht of tickets voor de mooiste attracties, bus- en treinreizen.

Zelf geeft Transavia Dichtbij ook een aantal handige tips en aanbevelingen. Bijvoorbeeld over hoe je de beste duurzame ecolodges kunt vinden, maar ook waar je een mooi fotoboek kunt laten afdrukken.

Transavia Dichtbij is het nieuwe reisplatform waarmee je ook reizen zonder vliegtuig kun boeken (Bron: Transavia)
Transavia Dichtbij is het nieuwe reisplatform waarmee je ook reizen zonder vliegtuig kun boeken (Bron: Transavia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *