Transavia gaat ook naar Granada vliegen vanuit Schiphol2 min leestijd

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Low cost carrier Transavia komt met een nieuwe Spaanse bestemming, het kleine broertje van KLM gaat namelijk vanuit Schiphol naar Granada vliegen. De nieuwe bestemming wordt vanaf 30 september 2024 opgenomen in het netwerk van Transavia. Voorlopig staan er 2 vluchten per week gepland. Het is nog wel even wachten voordat we een vliegticket kunnen boeken, dat kan naar verwachting vanaf volgende maand.

Granada

Met de toevoeging van Granada als nieuwe bestemming in Spanje wil Transavia nog meer keuze aan haar klanten bieden. De stad aan de voet van de Sierra Nevada staat bekend om haar prachtige architectuur met Moorse invloeden. Denk bijvoorbeeld aan het paleizencomplex Alhambra en de straten van de wijk Albaicín.

De low cost carrier vliegt naar 14 bestemmingen in Spanje, die afhankelijk van de tijd van het jaar worden aangeboden. Naast populaire steden als Barcelona, Ibiza, Sevilla en Valencia kun je ook denken aan Lanzarote, Tenerife en Alicante. Daar komt Granada dus vanaf 30 september als 15e bestemming bij.

Met Granada voegen wij een mooie nieuwe bestemming toe aan ons netwerk. Daarmee bieden wij onze klanten nog meer keuze voor een goede reis”, Marcel de Nooijer, CEO van Transavia.

Alhambra de Granada

Dienstregeling en toestelinzet

Helaas is het nog niet bekend hoe de dienstregeling er precies uit zal zien. Het enige wat we weten is dat de frequentie op tweemaal per week zal liggen. Het is ook nog niet bekend gemaakt welk toestel er op deze route gaat vliegen. Dit zal volgende maand duidelijk worden zodra de tickets in de verkoop gaan. Hopelijk zet Transavia op deze route de nieuwe Airbus A321neo in. Zo niet, dan moeten we het nog even doen met de Boeing 737. Zodra meer informatie bekend is over de dienstregeling en toestelinzet zullen we het artikel uiteraard aanpassen.

Transavia Airbus A321neo

Op dit moment is er trouwens nog geen non-stop verbinding tussen Amsterdam (AMS) en Granada (GRX). Vueling vliegt wel op Granada, maar met een overstap op Barcelona (BCN). Transavia biedt daarmee wellicht een interessante nieuwe bestemming voor een andere groep reizigers. De luchthaven Malaga (AGP) ligt echter op nog geen 2 uur rijden, dus dat blijkt ook nog altijd een mogelijkheid om Andalusië te bezoeken.

Bron foto’s: Transavia
Bron foto Alhambra de Granada paleis: Unsplash/Jorge Fernández Salas

Reacties

  1. Roelof zegt

    Misschien een idee om Transavia niet een low-cost airline te noemen? Dat is hun marketing, maar behalve low-service klopt er niet veel van. Vaak zijn tickets bij Transavia duurder dan KLM als ze op dezelfde route vliegen. En zodra een vakantie seizoen een beetje in zicht is, zijn tickets vele vele honderden euro’s voor Europese bestemmingen. Je vliegt goedkoper naar New York met Delta of KLM dan naar Malaga met Transavia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *