Transavia basis in München wordt gestaakt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Transavia staakt per eind oktober dit jaar de vluchten vanuit haar recent geopende basis in München. Volgens een verklaring wil de maatschappij zich meer focussen op de thuismarkt. Dit is ook ‘conform de AIR FRANCE KLM-strategie ‘Trust Together’’ die onlangs gepresenteerd is. De toekomst van de operatie vanuit de Duitse stad was te onzeker op de lange termijn, aldus de low-cost dochter van KLM. Transavia heeft in Nederland juist het grootste marktaandeel in het low-cost segment. De maatschappij zal blijven investeren in vooral digitale innovatie, de vloot en verdere positionering van het merk.

Transavia basis München

Reacties

Mattijs ten Brink, Managing Directeur van Transavia reageert als volgt:

Het zit in ons DNA om altijd naar nieuwe kansen uit te kijken, terwijl we tegelijkertijd onze business aanpassen aan nieuwe marktomstandigheden. Op basis van onze sterke merkwaardering en de hoge klantloyaliteit in Nederland wordt verwacht dat onze stations in Amsterdam en Rotterdam in 2017 met 10% zullen groeien, terwijl Eindhoven dit jaar naar verwachting een groei zal meemaken van 20%. Helaas zal onze basis in München niet langer bijdragen aan onze strategie. Ik besef dat dit een grote teleurstelling is voor al onze collega’s en partners, vooral degenen in München. Zij hebben heel hard gewerkt voor onze klanten, en zullen dat uiteraard ook zeker blijven doen tot oktober 2017. Ik bedank allen nadrukkelijk voor deze grote inspanning.

KLM CEO Pieter Elbers wijst op de uitbreidingen in het routenetwerk die KLM en Transavia samen dit jaar aangekondigd hebben. De vliegtuigen die in München vrijkomen kunnen worden gebruikt om die groei te versnellen vanuit Nederland en Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *