Review: Indigo Madrid – Gran Via3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Spaanse hoofdstad is ideaal voor een korte break. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand, het eten is er lekker en niet duur, en het weer valt meestal mee. Uit de grote selectie aan hotels kozen we deze keer voor het Indigo Madrid Gran Via hotel.

De Indigo keten van IHG werd enkele jaren geleden opgericht als reactie op de populaire boetiekhotels. Elke Indigo heeft een eigen unieke look, gebaseerd op de stad of wijk waarin het hotel gelegen is.  In het Indigo Madrid wordt de buurt het hotel binnengehaald door middel van grote foto’s die je in alle ruimtes aantreft.

Indigo Madrid Gran Via

Vanaf de luchthaven kan je het hotel eenvoudig per metro bereiken, je dient wel 1 keer over te stappen.

Inchecken…

Aan de receptie werd mijn IHG gold status netjes erkend. Een kamerupgrade zat er niet in, hoewel ik op een hogere verdieping terechtkwam dan de rest van mijn reisgezelschap. Wel werd mij een drankvoucher of extra rewards club punten aangeboden.

Via wat mogelijk ’s werelds traagste lift was, ging ik naar mijn kamer op de vierde etage.  Verrassend genoeg bleek het een kamer te zijn die aangepast was voor mindervaliden. Niet echt een probleem, alleen de douche zag er wat vreemd uit.

Trendy Kamer

De kamer zelf was ruim, en in een trendy stijl ingericht. Ze was ook heel duister. Ik had slechts een klein raampje, weliswaar met balkon, dat uitkeek op 4 blinde muren…  Net zoals in de gang hing ook hier een grote foto van de buurt tegen de muur.

Indigo Madrid Gran Via

Het ruime bed, met “kussenkeuze” was héél comfortabel.  De goed gevulde mini-bar bleek niet te duur geprijsd te zijn, altijd een aangename verrassing.  Bovenop de minibar stond er ook nog een Nespresso machine.  Een kopje prima koffie is altijd leuk meegenomen.

Indigo Madrid Gran Via

Via een tussendeur kon je naar de kamer naast mij, ideaal voor families. Helaas bleek deze tussendeur niet zo geluidsdicht. De gast in de aanpalende kamer was gelukkig vrij stil, maar ’s ochtends kon ik zijn koffietoestel horen pruttelen alsof het naast mij stond, en zijn telefoongesprek kon ik ook perfect volgen. Dit zou toch niet mogen.

De badkamer was zoals gezegd aangepast aan mindervaliden.  En dat beviel me eigenlijk best, zo had ik als het ware een “walk-in” douche.

Indigo Madrid Gran Via

Faciliteiten

Op het dakterras van het hotel vind je een klein zwembad, een bar en enkele ligstoelen. Vanwege het koude weer was het dakterras echter niet in gebruik.

Helemaal beneden in de kelder is er een fitness ruimte.

Op het gelijkvloers ligt er een leuke lobby-bar, verdeeld over twee ruimtes met de receptie ertussen.

Indigo Madrid Gran Via

Het ontbijt wordt geserveerd op de eerste verdieping. Ik had een kamer met ontbijt genomen, maar tot mijn verrassing bleek dat ik voor bijvoorbeeld spek met eieren diende bij te betalen.  Het “inbegrepen” ontbijt beperkte zich tot een buffet.  De aangeboden selectie was niet slecht, maar ook niet bijzonder uitgebreid. Wel leuk was dat de kok tijdens het ontbijt rondkwam met vers gebakken chocoladewafels en aan al de gasten er eentje aanbood.

Ik zou zeker het Indigo Madrid Gran Via nog eens overwegen voor een volgend bezoek aan Madrid.  De trendy inrichting is helemaal mijn ding en het hotel ligt vrij centraal in de stad, ideaal om Madrid tijdens een citytrip te verkennen. Alleen vraag ik volgende keer wel een kamer zonder tussendeur…

Overzicht

Voordelen

Trendy kamers
Aangename lobby bar
Herkenning van status
Goede locatie
Goed slaapcomfort

Nadelen

Betalende ontbijtkeuzes
Gehorige kamers

STERREN

SERVICE

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een trendy en betaalbaar hotel in het hart van Madrid

3 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *