Toestel easyJet maakt voorzorgslanding op Schiphol1 min leestijd

Airbus A320 van EasyJet (Bron: EasyJet)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een Airbus A320 toestel van low-cost maatschappij easyJet heeft afgelopen maandagavond bij aankomst een voorzorgslanding moeten maken op Schiphol. De Britse prijsvechter maakte onlangs nog bekend om binnenkort vanaf Schiphol op twee nieuwe bestemmingen te gaan vliegen.

EasyJet maakt voorzorgslanding op Schiphol

Het Airbus A320 toestel was afgelopen maandag onderweg vanuit Milaan toen het plotseling op Schiphol een voorzorgslanding moest maken. Volgens een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland is het toestel die avond op de Zwanenburgbaan geland. Dit werd toen bevestigd aan NH Nieuws. ‘De piloot had aangegeven dat mogelijk hulpdiensten bij de baan moesten komen’, aldus de woordvoerder. Ook legt hij uit dat het toestel al bij vertrek op de luchthaven van Milaan technische problemen had.

Toen eenmaal de Airbus A320 was geland op de Zwanenburgbaan werd het toestel opgewacht door de hulpdiensten. De piloot had namelijk net voor de landing aangegeven hulpdiensten nodig te hebben bij aankomst op de landingsbaan. Schiphol maakt in dit soort situaties gebruik van een aparte landingsbaan die dan tijdelijk is afgesloten voor ander vliegverkeer. Zo kunnen de hulpdiensten er goed bij en ondervinden toestellen van andere maatschappijen geen hinder.

Veilig geland

Volgens de woordvoerder is de Airbus A320 verder veilig geland en konden de passagiers even later het toestel zonder problemen verlaten. De Britste prijsvechter is op dit moment de technische kant verder aan het onderzoeken. EasyJet benadrukt verder nog dat de procedure en de landing op de Zwanenburgbaan volgens routine is verlopen.

Airbus toestel van EasyJet (Bron: EasyJet)
Low-cost maatschappij easyJet moest afgelopen maandagavond een voorzorgslanding maken op Schiphol. (Bron: easyJet)

Uitgelichte afbeelding: EasyJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *