Status Match bij Virgin Atlantic Flying Club2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naast British Airways heeft het Verenigd Koninkrijk nog een andere, iets minder bekende, intercontinentale airline: Virgin Atlantic. Het frequent flyer programma Flying Club van de hippe maatschappij van miljonair Richard Branson biedt nu een officiële status match aan. De vereisten hiervoor zijn wel vrij strikt.

Virgin Atlantic Status Match

Om voor een status match in aanmerking te komen moet je top tier of second tier elite status hebben bij een van de volgende maatschappijen:

virgin atlantic status match

Top tier status wordt gematched naar Flying Club Gold terwijl second tier het Silver niveau oplevert. Echter is het hebben van de status alleen niet voldoende. Je moet een statement van je huidige programma insturen om aan te tonen dat je frequent op routes van Virgin Atlantic reist. Daarnaast moet je ook een toekomstige boeking kunnen overleggen. Voor een match naar Silver mag dit in elke reisklasse zijn terwijl je voor Gold een ticket in Premium Economy of Upper Class (Business) moet hebben.

Mocht je dit allemaal hebben, dan kan je de bewijsstukken en je Flying Club nummer e-mailen naar [email protected] .

De status match is 12 maanden geldig na de upgrade. De volledige voorwaarden en vereisten zijn hier (klik) te vinden.

Waardevol?

Eerlijk gezegd zijn de voordelen van het Silver niveau vrij matig. Je krijgt wat bonus miles, gratis stoelkeuze vanaf 14 dagen en priority check-in bij premium economy. Gold is beter met Upper Class inchecken en toegang tot de uitstekende Clubhouse en Revivals lounges. Echter zijn de voorwaarden om goud te krijgen ook een stuk strenger. Tenzij je écht van plan bent om in de toekomst over te stappen naar Virgin Atlantic is het niet echt de moeite waard om te matchen.

Dit kan wel veranderen als je vaak met Delta Airlines vliegt. Als Flying Club Gold krijg je namelijk een hele serie voordelen bij de Skyteam maatschappij, waaronder priority check-in, bagage en boarding, extra bagagetoelage, toegang tot de lounge bij vluchten van/naar het VK en gratis Comfort+ op sommige vluchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *