Review: Mercure Beijing Downtown4 min leestijd

Mercure, Accor, Beijing Downtown

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een reis door China verbleef ik twee nachten in Peking. Aangezien er in september 2015 een puntenpromotie was bij Accorhotels waarbij je veel bonuspunten kon verdienen, besloot ik voor ongeveer € 65,- inclusief ontbijt per nacht het Mercure Beijing Downtown te boeken.

Locatie

Nadat ik met de Chinese hogesnelheidstrein vanuit Shanghai was aangekomen, nam ik direct de metro naar station Dawang Road. Vanaf dat metrostation was het nog ongeveer 10 minuten lopen voordat ik bij het Mercure hotel zou aankomen. Wat dat betreft ben ik aardig te spreken over de locatie van het hotel. Binnen ongeveer een half uur ben je in het centrum en op de belangrijkste treinstations van de stad en in ongeveer in een uur sta je op de internationale luchthaven van Peking. Ook een dagtrip naar de Chinese Muur is prima mogelijk vanuit dit hotel.

Inchecken

Het was ongeveer 9 uur ’s avonds toen ik het hotel binnenliep. Ik was onder de indruk van de ruime lobby met fontein in het midden.

Mercure, Beijing Downtown, Accor, Peking, lobby
De lobby met fontein.

Bij de receptie was ik al snel aan de beurt en liet ik mijn paspoort en mijn Le Club Accor Platinum pasje zien. De dame achter de receptie liet in gebrekkig Engels met trots weten dat ik was geüpgraded naar een prachtige suite. Ook was er voor Platinum leden elke avond tussen 6 en 8 uur ‘happy hour’. Daar was ik vandaag dus te laat voor en zou ik dus morgen mogen ondervinden. De receptioniste gaf me een pasje voor de suite en zei dat ik naar buiten moest lopen omdat de suites zich in een gebouw ernaast bevonden.

Kamer

Ik was benieuwd naar wat mij te wachten stond wat betreft een suite. Toen ik de deur van de suite opende werd ik aangenaam verrast. Vooral de grootte van het Kingsize bed viel me op omdat tweepersoonsbedden in China normaal gesproken veel kleiner zijn. De grootte van de suite zelf was kleiner dan dat ik van andere hotels gewend was.

Kingsize, Mercure Beijing Downtown, Accor, Suite
Een groot Kingsize bed in een Chinees hotel.

Verder was er nog een kleine sofa, televisie en een klein bureau. De kamer was netjes ingericht en deed me zeker niet donker of somber aan.

Mercure Beijing Downtown, suite
Sofa, televisie en bureau.

De kamer deed me eerder licht aan, maar dat kwam waarschijnlijk ook door de glazen wand tussen de badkamer en de rest van de kamer.

Mercure Beijing Downtown, Suite, Accor, Glaswand
De glaswand tussen de badkamer en de rest van de kamer.

Ook waren er theefaciliteiten en genoeg water. Twee grote en twee kleine flessen. Die kon ik de volgende dag wel gebruiken gezien het warme weer tijdens mijn bezoek aan de Chinese Muur.

Mercure Beijing Downtown, suite, theefaciliteiten
Veel water tot mijn beschikking.

De badkamer was prima in orde. Er lagen voldoende (grote) handdoeken en de mogelijkheid dat je een regendouche kon nemen maakte me helemaal blij. Ook hing er een badjas aan de deur. Er lagen voldoende soorten zeep en handdoekjes op de wastafel.

Mercure Beijing Downtown, regendoche, Accorhotels, Mercure
De badkamer met regendouche.
Mercure Beijing Downtown, wastafel
De wastafel.

Naast de mogelijkheid dat je een regendouche kon nemen stond er ook een bad in de badkamer. Een leuk detail hieraan is dat je vanuit bad televisie kon kijken.

Bad, Mercure Beijing Downtown, tv-kijken vanuit bad
Het bad.

Faciliteiten

Tijdens het inchecken kreeg ik te horen dat het tussen 6 en 8 uur happy hour was. Ik was benieuwd wat dat betekende in dit hotel dus ik ging terug naar de receptie. Daar kreeg ik te horen dat ik mocht plaatsnemen in een soort van lounge in de lobby. Dat kwam voor mij als een aangename verrassing omdat ik dit niet gewend was in (Europese) hotels van Accor. Er stonden verschillende hapjes, drankjes, snacks er zelfs ijs! Alcoholische dranken waren gratis aan de bar te verkrijgen.

Happy hour, Mercure Beijing Downtown, Platinum benefits, lounge
Buffet in het ‘happy hour’ gedeelte.
Mercure Beijing Downtown, happy hour, Platinum benefits
Snacks met een Chinees biertje.

Ontbijt

Ook over het ontbijt was ik te spreken. Er was een groot buffet met zowel Chinese als westerse gerechten. Dit in tegenstelling tot veel andere Chinese hotels tijdens deze trip waar er alleen maar Chinees ontbijt te verkrijgen was. Van het ontbijtbuffet heb ik door de drukte van de mensen helaas geen goede foto’s kunnen maken. Gelukkig geen gebrek aan watermeloen om de warme zomerse dagen in Peking te beginnen.

Ontbijt China, Mercure Beijing Downtown, Mercure, fris ontbijt, watermeloen bij ontbijt
Ontbijt in het Mercure Beijing Downtown.

Conclusie

Ik had een aangenaam verblijf in het Mercure Beijing Downtown. Ik was aangenaam verrast door de upgrade naar een suite, de service was goed en het hotel heeft diverse (westerse) gerechten. Als ik volgende keer weer in Peking ben zal ik zeker weer overnachten in het Mercure Beijing Downtown.

Overzicht

Voordelen

Veel voordelen voor Platinum leden
Een veelzijdig ontbijtbuffet
Groot bed naar Chinese normen

Nadelen

Personeel spreekt gebrekkig Engels

Service

Locatie

Kamer

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een goed hotel in Peking om te verblijven met veel voordelen voor Platinum leden.

4 min leestijd">
3.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *