Review: Lufthansa lounge in Athene3 min leestijd

Lufthansa lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Passagiers met Star Alliance Gold status kunnen op de luchthaven van Athene kiezen uit twee lounges, één van Aegean en één van Lufthansa.  We selecteerden de onlangs gerenoveerde Lufthansa lounge, en waren meer dan tevreden met onze keuze.

Omdat we een huurwagen moesten inleveren kwamen we enkele uren voordat de check-in voor onze vlucht openging aan op de Atheense luchthaven.  Omdat de vertrekhal nu ook weer niet zo boeiend is, besloten we onze ruimbagage achter te laten in de lockers en reeds richting lounge te trekken.

De security in Athene is vorig jaar verhuisd. Tip: uiterst rechts, voorbij een muur, is er nog een deel van het security platform waar het vanwege de wat verborgen locatie heel rustig is, er stond niemand voor ons.  Enige seconden later waren we al op weg naar de lounge.

Lufthansa lounge
willkommen! kalimera!

De Aegean en Lufthansa lounge liggen pal naast elkaar, handig voor wie wat wil vergelijken.  De “lounge dragon” aan de balie bleek hier allesbehalve een draak te zijn maar een uiterst vriendelijke jongedame die met veel plezier en enthousiasme haar job deed.  Ze heette ons van harte welkom, had tijd voor een grapje en wenste ons smakelijk eten nadat ze uitgelegd had dat we links de lounge bistro konden vinden.

Indrukwekkende catering

De lounge, vernieuwd eind 2016, is inderdaad opgedeeld in twee delen. Het linkerdeel is ingericht als restaurant met het buffet en vooral tafeltjes en stoelen. Rechts tref je een zitruimte aan met de typische zetels die je in Lufthansa lounges wereldwijd ziet.  Aan de muur links van de ingang vind je magazines en kranten terug, hoofdzakelijk Grieks en Duits met daarnaast enkele Amerikaanse tijdschriften.

Lufthansa lounge

Lufthansa Lounge
restaurant gedeelte met voornamelijk tafeltjes

Ik had reeds goede dingen gelezen over de uitgebreide catering in de lounge en dat was zeker niet overdreven. Het uitgebreide buffet bevatte een mooie selectie van zowel typisch Griekse specialiteiten aangevuld met meer “internationale” gerechten. Bovendien werden de warme gerechten ook nog eens regelmatig afgewisseld. Zo werden de heerlijke kefteballetjes na een uurtje vervangen door een lekker stoofpotje van rundsvlees in rode wijnsaus.  Je kan er ook de heerlijke Griekse yoghurt met honing proeven, smullen van lekkere slaatjes met feta en ga zo maar verder.

Lufthansa Lounge

lufthansa lounge

Lufthansa Lounge

Ook de drankselectie was indrukwekkend. Er waren tapkranen met Duits bier, 3 rode en 3 witte Griekse wijnen, een lekkere Griekse schuimwijn en een grote selectie aan alcoholische en niet-alcoholische dranken.Lufthansa Lounge

In het loungegedeelte is er een bar ingericht met ongeveer hetzelfde aantal van dranken. Daarnaast staat er ook nog een kar met allemaal verschillende whiskeys.  Hier ga je toch al hard jouw best moeten doen om met honger of dorst buiten te komen.

lufthansa lounge

Beperkt in ruimte

Lufthansa maakt voor haar WiFi gebruik van T-mobile. Een wachtwoord is niet nodig.  De WiFi is vrij traag, net zoals het WiFi netwerk aangeboden door de luchthaven.

De lounge is vrij klein, en vlak voor de boarding aanving van de vluchten naar Munchen en Frankfurt werd het wat onaangenaam druk.  Maar met  de Lufthansa vluchten weg werd de lounge een oase van rust, met nog nauwelijks een tiental gasten.

Lufthansa Lounge

Vanwege de kleine omvang is er in deze Lufthansa lounge geen sanitair.  Schuin tegenover de lounge vind je toiletten. Van een douche of een donkere ruimte om te relaxen is al helemaal geen sprake.

Ondanks de beperkte ruimte is dit toch een uitstekende lounge, dankzij het zeer goede catering aanbod. Achteraf waren we blij dat we €7.5 aan de lockers uitgegeven hadden!

Overzicht

Voordelen

verzorgde catering
vriendelijk personeel

Nadelen

klein, daardoor beperkte faciliteiten

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

CATERING

Algemene Waardering

Conclusie

Een kleine lounge die dankzij haar uitstekend buffet een aangename optie is voor wie vanuit Athene reist.

3 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *