Hainan Airlines vliegt vanaf oktober tussen Brussel en Shanghai2 min leestijd

hainan airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat de route al geruime tijd werd aangkondigd, is er nu ook officieel een startdatum gekend. Vanaf oktober vliegt het Chinese Hainan Airlines 3 maal per week tussen Brussels Airport en Shanghai.

De route werd in oktober vorig jaar reeds aangekondigd tijdens het bezoek van de Belgische eerste minister Charles Michel aan China. Toen verbond Hainan zich ertoe om de verbinding in de loop van 2017 te openen.  Daarna bleef het enige tijd stil, maar nu komen de Chinezen toch met goed nieuws. Vanaf 25 oktober zal er op maandag, woensdag en vrijdag een Boeing 787 vanuit Shanghai landen op Brussels Airport.

hainan airlines
ondertekening van het akkoord om de route op te starten

Tweede route voor Hainan naar Brussel

Hainan was al eens actief op de verbinding. In 2010 en 2011 vloog de maatschappij tijdelijk tussen de twee steden, ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling die toen in Shanghai doorging. Brussels Airport was lange tijd vragende partij om de route terug op te starten.

Hainan Airlines, opgericht in 1993, is is de grootste luchtvaartmaatschappij van China die niet in handen van de staat is. De maatschappij vliegt al sinds de zomer van 2006 tussen Peking en Brussel. Deze lijn wordt op dit moment met een Airbus A330 uitgevoerd.  Brussels Airlines heeft een codeshare op de route naar Beijing, het is nog niet duidelijk of er ook op de verbinding naar Shanghai een codeshare komt.

De Chinese maatschappij is op dit moment geen lid van een luchtvaartalliantie. OneWorld, voorlopig nog zonder Chinese partner, zou interesse hebben om de maatschappij in te lijven in hun alliantie.

Nadat we eerder al berichtten dat Air Belgium in oktober naar Hong Kong wil vliegen, en later andere Chinese steden wil opstarten, lijkt het erop dat er een kleine boom aan bestemmingen tussen China en België op komst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *