Status Match Alitalia’s MilleMiglia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Volgens berichten op internet biedt Alitalia momenteel een status match (klik) aan met hun eigen MilleMiglia programma! Er staat nog geen officiële melding van een status match op de website van Alitalia, maar uit berichten uit forums blijkt dat Alitalia wel al dergelijke verzoeken heeft gehonoreerd. Een kleine slag om de arm dus nog! Alitalia is natuurlijk lid van de Skyteam alliantie, waar ook KLM/Air France toe behoort. Heb je status bij een airline die bij een andere alliantie hoort, dan kun je een verzoek doen voor status bij Skyteam!

Alitalia MilleMiglia levelsHoe werkt het?

Stap 1: Maak een account aan bij Alitalia’s frequent flyer programma MilleMiglia als je nog geen account hebt. Dat kan via deze link (klik). Tip: gebruik niet de Nederlandstalige website, want daar lukte het mijzelf in ieder geval niet om te registreren, op de Italiaanse site wel. Stap 2: Maak een foto of scan van je frequent flyer pasje van de concurrent waar duidelijk je naam en geldigheid van de pas zichtbaar zijn. Maak eventueel ook een print-screen van je account overzicht. Stap 3: Stuur een e-mail naar StatusMatchMilleMiglia@alitalia.com met een vriendelijk verzoek om een status match met Alitalia’s MilleMiglia programma. Vermeld in de mail duidelijk je officiële naam (zoals op je paspoort) en je MilleMiglia nummer en voeg de bijlage van stap 2 genoemd toe. Zelf heb ik een match aangevraagd op basis van mijn British Airways Executive Club Gold status. Ik heb nog geen reactie gehad, maar is het aan te bevelen om af en toe in te loggen op de Alitalia MilleMiglia site – soms wil een status match wel eens doorgevoerd worden zonder dat men de moeite neemt om daarover terug te mailen. UPDATE 25 juni: Status match doorgevoerd! Met British Airways Gold gematcht met het hoogste niveau dat Alitalia’s MilleMiglia heeft: Freccia Alata Plus tot en met maart 2017! Een zeer waardevolle status match dus! alitalia statusmatch.jpg

Andere status matches

Op dit moment biedt Air Berlin (uit de Oneworld alliantie) ook een status match aan. Meer info hierover in een dit artikel (klik)l! Zoek je een status match met een airline uit de Star Alliance, dan kun je bij Turkish Airlines terecht. Als je hier meer over wilt weten, bezoek dan ons forum (klik). Ga jij een match aanvragen?

Reacties

  • MvL zegt

   Recent gelukt om met mijn FB Amex Gold een Etihad Guest Gold te krijgen terwijl ik FB Silver ben, erg content dat dat trucje gelukt is. Ga ik daarmee nu deze match aanvragen. Mijn vraag alleen nu is:

   Hoe werkt het als je met Skyteam vliegt terwijl je zowel FB als MM hebt? Ik wil graag mijn KLM Silver niveau behouden en de QF dus graag daar laten tellen, kan je dan wel MM Gold voordelen gebruiken zoals lounge op Schiphol etc?

   Na een jaar vervalt de Gold status bij MM als je het aantal vluchten of miles niet haalt?

   Ik ben benieuwd! BVD

   • SVDH zegt

    in principe vul je bij een boeking het FF# in waar je de voordelen van wilt gebruiken. Wil je de lounge in, dan zou je in jouw situatie je MM# invullen. Maar dan spaar je geen QF’s bij FB…
    Als je je vluchten of mijlen niet haalt val je een volgend jaar meestal één niveau terug (zo doet FB het althans…)

 1. Theo Sikking Theo Sikking zegt

  UPDATE: Status match doorgevoerd! Met British Airways Gold gematcht met het hoogste niveau dat Alitalia’s MilleMiglia heeft: Freccia Alata Plus tot en met maart 2017! Een zeer waardevolle status match dus! (zie boven)

 2. Great_circle zegt

  Vorige week heb ik een status match gekregen van BA Executive Club Silver naar AZ Freccia Alata tm maart 2017. Heel prettig terwijl ik in 2016 wellicht (eindelijk een keer) FB Gold haal..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *